KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2016 14:13

Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Kars'ta Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kars Güncel-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Hükümet Konağı'nda tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Program, İsmail Aytemiz Spor Salonu'nda devam etti.

Hava muhalefeti nedeniyle spor salonunda devam eden kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla start aldı. Salonun tıka basa dolu olması dikkatlerden kaçmadı. Şiirlerin okunmasıyla devam eden program "Cumhuriyet Koşusu"nda dereceye giren sporcular ödüllerini Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın ellerinden aldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, burada yaptığı konuşmada Türk Milletine uygarlık ve demokrasi meşalesini armağan eden Türkiye Cumhuriyetinin 93'üncü yıldönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutladıklarını belirtti.

'Tek bir egemenlik var, o da milli egemenliktir' diyen Vali Doğan, "Milletine inanan, güvenen Gazi Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919′da Samsun'dan başlayan ve Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile devam eden süreçte, 'Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır' ifadesiyle cumhuriyet rejimine geçileceğinin müjdesini vermiştir." Şeklinde konuştu.

Doğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyetler yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devleti olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye sahip olmuş ve günümüzde; herkesin ortak kanaatiyle geleceğin lider ekonomisi, lider ülkesi olarak görülmektedir. Türk Milleti olarak bundan sonraki hedefimiz de, çağdaş dünyanın yapıcı ve ilerici dinamik unsurlarından biri olarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında hükümetimizin ortaya koymuş olduğu 2023 vizyonu çerçevesinde dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmaktır. Bu zor yolda millet olarak hepimize büyük görevler düşmektedir." Dedi.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de devleti, milleti güçsüz düşürmek, bölüp-parçalamak isteyen dahili ve harici güçler olduğunu aktaran Vali Doğan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da bunun en bariz, en acı ve en karanlık tecrübelerinden birini hep birlikte yaşadık. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik beraberliğine, kardeşliğine, huzuruna, refahına kastetmek isteyen FETÖ/PDY mensubu vatan hainleri tarafından milletin oyuyla seçilmiş sayın Cumhurbaşkanı ve meşru hükümeti yıkmak ve devlet yönetimini ele geçirmek maksadı ile silahlı darbe girişiminde bulunuldu. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, birçok devlet büyüğümüze karşı saldırıda bulunulmuş, devletin stratejik noktaları savaş uçakları ile bombalanmış, emniyet güçleri ve sivil vatandaşlara yönelik öldürme eylemleri gerçekleştirilmiştir. Bu haince kalkışma, tarihimizde karanlık bir sayfa olarak yerini almıştır. Ancak, vatanını canından aziz sayan büyük Türk milleti, cansiperane bir şekilde göğsünü darbecilere siper ederek, vatan hainlerine geçit vermemiş, bir kere daha destan yazarak, vatanını korumayı bilmiştir. Vatanı uğruna, istiklali uğruna, birlik-berberliği, kardeşliği, huzur, refahı uğruna bir kere daha şehitler ve gaziler vermiştir. Aziz milletimizin bu şanlı mücadelesi de altın harflerle tarihimizdeki yerini almıştır."

 Konuşmanın ardından, İsmail Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi müzik dinletisi, Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Haydar Aliyev Mesleki ve Anadolu Lisesi halk oyunları gösterisi sundu.







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.