KARS Haber Girişi : 19 Kasım 2016 23:54

Kars'lı İş Adamı, Kış Günü 10 Bin Öğrenciyi Sevindirdi

Kars'lı İş Adamı, Kış Günü 10 Bin Öğrenciyi  Sevindirdi
Sezgin Baran Korkmaz Kars'ta 10 bin öğrenciye kışlık kıyafet yardımı yaptı.
Kars Güncel- Kars'lı İşadamı SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın, Kars'ta 10 bin öğrenciye kışlık kıyafet yardımı bugün bizzat gelerek yaptı. Öğrencilere yapılan kışlık kıyafet yardımını Kafkas Haber Ajansı Kurucusu Bedir Altunok ve Ajans Muhabiri Uğur Aydın'ın objektiflerinden sizlere aktarıyoruz. 

Hayali, "Türkiye'nin Doğusu ve Batısı arasındaki mesafeyi kapatmak" olan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz oğlu Deniz'in sünnet düğününde verdiği sözü tuttu.

Düğünde toplanan takılarla kendisi de önemli miktarda katkı sağlayan Sezgin Baran Korkmaz, Kars Digor Bacalı köyüne 12 derslikli okul yaptırdı. Okulun açılışı yarın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek.

Öte yandan Sezgin Baran Korkmaz okul açılışı için bir gün öncesinde geldiği Kars'ta eşi Gökçen Korkmaz ve oğlu Deniz Korkmaz ile birlikte ailecek Kars'ın il, ilçe ve köylerindeki 10 bin ilk ve ortaokul öğrencisine kılık kıyafet dağıtımı gerçekleştirdi.

SBK Holding/EastWest Institue Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'a öğrencilere yaptığı giyecek ve oyuncak dağıtımında SBK Holding/EastWest Institue Genel Koordinatör ve Başkan Yardımcısı N. Anıl Leylek, New York EastWest Institue Başkan Yardımcısı William Parker da eşlik etti. 

Kendilerine getirilen giyecekleri ve oyuncakları gören öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, 'Baran Amcalarından' aldıkları harçlıklar karşısında da teşekkür etmeyi ihmal etmediler. Girdiği her sınıfta dağıttığı malzemelerin yanı sıra öğrencilere harçlıklar veren Sezgin Baran Korkmaz, öğrencilerden çok çalışarak başarılı olmalarını istedi.

 "DERT ÇEKEN DERTTEN ANLAR"

Sezgin Baran Korkmaz, burada yaptığı konuşmada "Ben de bu köylerden çıktım. Bu çocuklarımızın ihtiyacını gidermek adına bugün buradayız. O soğuk kış günlerinde polyester önlükle okula gelip gitmenin derdini yaşamış birisi olarak onları çok iyi anlıyorum. Derler ya 'Dert çeken dertten anlar' o yüzden eşimle birlikte biz her yıl Kars Ardahan ve çevre illerimizde, köylerimizde elimizden geldiğince çocuklarımızla beraber olmaya çalışıyoruz. Biz bir verdikçe Allah bize bin veriyor. Bu anlamda bizler elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Buradaki insanların gözündeki o ışı ve mutluluğu görmek inanın paha biçilemez bir duygu. Biz çocukken bu sıralarda oturduğumuzda devlet bize birçok şey yollardı ama gözümüz yine de hep yollardaydı, farklı insanlar görmek isterdik, değişik giyimli, sarı saçlı insanları beklerdik ama kimse gelmezdi. Baktım birileri gelmiyor o çocuklar aynı duyguları yaşamasın diye biz de eşimle hep buralarda olacağız ve amacımız olan mesafeleri kısaltmayı, Doğu ile Batı'yı birbirine yaklaştırma yolunda adımlarımızı atmaya devam edeceğiz." dedi.

 "SÜNNET GELİRİYLE OKUL YAPTIK"

Oğlu Deniz Baran'ın sünnet düğününde elde edilen gelirle son sistem bir okul yaptırdıklarını ve bu okulun yarın açılışını gerçekleştireceklerini belirten Korkmaz, "Daha önce Kars'ta 3 tane okul açılışı gerçekleştirdik. Lise, ortaöğretim ve erkek öğrenci yurdu yaptırmıştık daha önce, böyle bir dönemde eşim oğlumuza sünnet yaptırma talebinde bulundu ve pahalı bir yerde bu sünneti gerçekleştirdi. Evde komutan oydu ama ben de bir şart koştum ve dedim ki sünnet gelirinin tamamını okul yaptırmak için kullanacağız. Biz böyle yola çıktık ve davette de çok şükür bu uğurda iyi bir bütçe elde edildi üzerine çok az miktarda ekleme yaparak okulumuzu yaptık. Kaloriferli ve son sistem bir okul yaptırdık ve yarın göreceğiz o çocuklar çok daha mutlu ve heyecanlılar. Okul mevcudu eskiden 130 civarıyken şimdi 300'lerde. Çünkü kaloriferli ve sıcak bir okula gitmek öğrenciler için avantaja dönüştü. Oradan iyi çocuklar yetişsin istiyoruz. Vatanına milletine faydalı bireyler yetişsin istiyoruz." İfadelerini kullandı.

 "60 AFGAN AİLEYE KONUT YAPTIRACAĞIZ"

 'Fazla para insanın başına bela' diyen İş Adamı Korkmaz, "Bu oldukça gerçek bir tespittir. Fazla para insanları bencilleştiriyor. Fazla para insanların egolarının tavan yapmasını sağlıyor. Ben hep inanırım Allah bazen fazla parayı bazılarına bencil olsunlar, tek başına kalsınlar ve öyle ölsünler diye veriyor. Allah bazılarına da parayı iyilik yapsın diye veriyor. İyilik yapsın, kalabalık bir aileye sahip olsun ve bu huzuru yaşasın diye veriyor ki bu da zaten bu dünyanın en keyifli şeyidir.  Annemin adına Kars'ta bir kız yurdu yaptırmıştım. Şimdi yine annemin adına yine bir medrese yaptırıyoruz. Kars'a üniversite okumak için gelen yoksul gençlerin kalabileceği, üniversite eğitimi alabilecekleri yurtlar inşa etmeye çalışıyoruz. Ayrıca ülkemize gelen ve ilimizde bulunan Afgan aileler için 60 konutluk bir proje yapıyoruz. Bu projeyi hızlı bir şekilde yapıp teslim edeceğiz." Şeklinde konuştu.

 "EŞİM GÜN YAPARAK LİSE YAPTIRACAK"

Korkmaz ailesi olarak şimdiki hedeflerinin de Gökçen Korkmaz adına önümüzdeki yıl bir okul yaptırmak olduğunu dile getiren Baran Korkmaz, esprili bir dille eşinin gün yaparak bu parayı biriktirmeye çalışacağını söyledi. Korkmaz, "Oğlumun sünnet geliriyle okul yaptıracağımız kararı sonrasında eşime söz vermiştim önümüzdeki sene para biriktirip eşimin adına bir okul yaptırmayı planlıyoruz. Eşim bu anlamda biraz para biriktiriyor ve lise yaptırmak için gün yapacak ve bu sayede önümüzdeki sene de inşallah eşim adına liseyi hayata geçirmiş olacağız. Ben hep eşime bunu söylüyorum 'Gerçek hayat, botokslu kadınların marka çantalarını takıp, marka kıyafetlerini giyip gidip Çırağan Sarayı'nda yardım geceleri düzenlemeleri falan değil. Onlar hep uyduruktan tayyare şeyler' Bunu yapacaklarına, davetlerde magazincilere kendilerini çektirmek için verdikleri paraları bu Doğu'nun ücra köşelerindeki çocuklarına bizzat gelip verseler dünyanın en mutlu insanları olacaklardır ama her zaman söylediğim gibi bu da herkese nasip olmuyor. Biz bir aile olarak buradayız, çocuğumuzda bizimle beraber ve o da bizimle birlikte bu mutluluğu yaşıyor. Bizim de ona bırakacağımız en önemli miras budur." diye konuştu.

 "DOĞU'NUN BU YÜZÜNÜ EŞİMLE GÖRME FIRSATI BULDUM"

Gökçen Korkmaz ise Doğu'nun bu yüzünü eşi Sezgin Baran Korkmaz ile tanıdığını kaydederek şu ifadelere yer verdi; "Ben de eşimle beraber sanayiciyim ve ona her anında destek oluyorum. Buradaki çocukların durumunu ben eşimle evlendikten sonra gördüm. Ben Batı'nın yüzündeydim ve Doğu'nun yüzünü ilk defa eşimle görme fırsatı buldum. Gördüğümde çok etkilendim, sırtlarında montu, ayağında ayakkabısı olmayan çocukları görünce onlar için ne yapabiliriz diye eşimle sürekli kafa yorduk. Bu anlamda elimizden geldiğince bir yaraya merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Şimdi herkesin elini cebine atma zamanı, kimde ne varsa bu anlamda katkı sağlayacaktır. Yer yer zaman zaman turlar düzenleyerek arkadaşlarımı da getiriyorum ki gördükleri karşısında sessiz kalmasınlar. Çünkü bir insan bir yere yatırım yapınca gördükleri doğrultusunda çok daha da rahat ediyor. Gelip bu atmosferi görmeleri lazım ki gönül rahatlığı ile bağış yapabilsinler." 

İşadamı Sezgin Baran Korkmaz, ayrıca Pazar günü Kars Valiliği'ne yapılacak ziyarette Afgan Aileler için SBK Holding/EastWest Institue tarafından yaptırılacak 60 adet konut protokolünü de imzalayacak.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.