KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 18 Ekim 2016 12:58

Kars'lı Aşık'tan Baba Özlemi Çekenlere Yeni Eser

Kars'lı Aşık'tan Baba Özlemi Çekenlere Yeni Eser
Kars'lı Halk Ozanı Ilgar Çiftçioğlu yeni bir esere daha imza atarak Kars kültürüne katkıda bulundu. Ozan Çiftçioğlu "BABA" adlı eserinde baba özlemini konu aldı.
Kars Güncel-1964 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesi Taşdere Köyü'nde dünyaya gelen ve aşıklık geleneğini layığıyla sürdüren halk ozanlarından Ilgar Çiftçioğlu, 'Baba' adlı türküsünü dinleyicileriyle klip halinde buluşturarak, yeni projelere ilk adımı attı.

Ozanlık geleneğinin aynı zamanda bir kültür elçiliği olduğunu hatırlatan Çiftçioğlu, şunları söyledi;
"Babalarımız Orta Asya'dan, Kafkaslar'dan geldikleri zaman yanlarında para, altın, akçe getirmediler, onlar yanlarında kültürlerini, örf ve adetlerini getirip bizlere teslim ettiler. Bizler de bu bayrağı alıp onların kültür elçisi olarak 37 yıllık sanat hayatımda onlara layık olma mücadelesi verdim. Ilgar Çiftçioğlu olarak ben de diğer aşıklar gibi naçizane bu yolda ilerlemeye gayret gösteriyorum. Bu manada tüm babalarımızı saygıyla, ebediyete intikal eden babalarımızı da özlem ve minnetle anıyorum. Bu klibimin devamında siz değerli gönül dostlarımın desteğiyle yeni projelerde buluşmak dileğiyle, esen kalın." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.