KARS Haber Girişi : 31 Ağustos 2016 10:54

Kars'ın LCD Televizyon Hediyeli 1 Tonluk Kurbanlığı

Kars'ın LCD Televizyon Hediyeli 1 Tonluk Kurbanlığı
Kars'tan Gebzeye giden 1 tonluk 'Carlos' ismi verilen kurbanlık büyükbaş hayvanın yetiştiricisi, 'Carlos'u alana 102 ekran lcd televizyon hediye olarak vereceklerini belirtti.
Kars Güncel-Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Kars'tan Batı illerine kurbanlık hayvanların sev işlemleri devam ediyor. Kurbanlık hayvan sahipleri hayvanlarını satabilmek için ilginç kampanyaya başvuruyor. 
Kars'tan gönderilen kurbanlıklar batı illerinde satış alanlarındaki yerlerini almaya başlarken, besiciler vatandaşların kurban satış yerlerinden ellerinin boş dönmemesi kurbanlıkların yanında çeşitli hediyeler veriyorlar. 

Kars'ta bir hayvan yetiştiricisi 4 yıldır el emeği göz nuru ile baktığı ve dağlarda, meralarda beslediği "Carlos" isimli kurbanlığını alana 102 ekran televizyon hediye edeceğini vaad ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önündeki kontrol alanında kontrol edilen ve Gebze'ye sevk edilen 1 tonluk "Carlos" sahibinin öpüp koklamasının ardından yola çıktı. 


Kişi, Kars'tan giden hayvanların batıda yaşayan vatandaşların ilgi odağında olduğunu hatırlatarak, "Bu hafta sonu Kars'tan yaklaşık 70 araç yola çıktı, bu günde 30 araç gitti halen de göndermeye devam ediyoruz. Sevk konusunda sıkıntı yaşıyoruz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız bize bu konuda yardımcı olsun. Bir kaç hayvan yüzünden bize ceza kesiyorlar Bakanlığımızdan sevklerle ilgili bize yardımcı olmalarını istiyoruz besiciler perişan olmasın." ifadesini kullandı. Kişi, ağırlığı ve büyük cüssesiyle "Carlos" ismini verdiği 1 tonluk kurbanlık tosunu 15 bin lira ile satışa sunacaklarını ve alıcısına da 102 ekran televizyon hediye edeceğini söyledi. Kendi imkanları çerçevesinde ve uzun yıllardan beri Carlos'u özel olarak beslediğini ifade eden Kişi, "Carlos, 1 ton civarında 15 bin lira fiyat biçtik alıcısını bekliyor, birde bunun alıcısına 102 ekran televizyon hediye edeceğiz, inşallah bu hayvanı alana hayırlı olur güle güle etini yer, pişman olmaz seneye de bizden alır." dedi
Besicilerin bayramdan umutlu olduklarını belirten kurbanlık satıcısı "Şimdiye kadar 450 hayvan gönderdik inşallah hepsini satarız iyi bir beklenti içerisindeyim buradan giden hayvanların satılacağından da umutluyum. Yarın 2 tır daha yollayacağız giden hayvanlardan 60-70 tane sattık çok şükür inşallah daha iyi olur. Kars'tan giden hayvanları herkes biliyor meralarda yetiştiriyoruz, Türkiye'nin her yerinden buraya tüccar geliyor hepsi de bizden memnun." diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.