KARS Haber Girişi : 26 Şubat 2017 21:49

Kars'ın İlk ve Tek Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Açıldı

Kars'ın İlk ve Tek Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Açıldı
Kars'ta 5 bin metrekare alanda kurulan, 500 seyirci kapasiteli, 5 milyon TL'ye mal olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzu tamamlanarak Kars'lı vatandaşların hizmetine sunuldu.
Kars Güncel- Kars'ta yapımına 2015 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tamamlanarak yaklaşık iki aydır Karslı vatandaşların hizmetine sunuldu.
Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işlemleri yürütülen 5000 bin metre kare alanda 500 seyirci kapasiteli, 5 milyon TL'ye mal olan Kars'ın ilk ve tek kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kompleksinde idari birimler, fitnıs salonu, soyunma odaları, bilardo salonları, ping pong salonu, tenis salonu, masaj salonu, kafeterya ve sporcu duş odaları da olan Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu kış aylarında olmamıza rağmen Kars'lı vatandaşlar ve yüzücülerin ilgi odağı olmuş durumda.
Kars'ta bayan, erkek ve çocuk kategorisi olmak üzere üç bölümden oluşacak şekilde hizmete sunulan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu kompleksinde yüzme havuzu ile spor dalları arasına yeni bir branşın dahil edilerek kış şatlarının sert ve uzun geçmesine rağmen bu havuzda ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabileceği ve  yüzme dalında şampiyonalara artık ilimizden de sporcuların katılabilmesine imkan sağlanacak.

Kapalı Yarı Olimpik Yüzme havuzunda bay bayan yüzme hocaları ve can kurtaran görevlileri hizmet veriyor. Havuzu kullanmak isteyenlerin öncelikli olarak sağlık kontrollerinin tamamlanmasını sağlanarak, havuzu kullanacak diğer vatandaşların sağlıklı bir ortamda vakit geçirmeleri sağlanıyor. 

Şubat ayında olimpik havuza Karslı vatandaşlardan yoğun ilgi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kontrolünde olan kapalı yarı olimpik havuzuna Karslı vatandaşlardan kış aylarında da yoğun ilgi gösteriliyor. Özellikle çocuklarına yüzmeyi öğretmek isteyen ailelerin geldiği görülürken, yüzme hocalarının kontrolünde çocukları havuzda yüzen aileler seyirci bölümünde ve kafeteryada vakit geçiriyor.

Havuza gelen vatandaşlar ise bu hizmetin sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken şu ifadeleri kullandı "Kars'ta böyle bir tesisin var olması bizi gerçekten memnun etti. Kış ayında olmamıza rağmen buraya gelip yüzme imkanı buluyoruz. Havuz gerçekten çok temiz ve sağlıklı, burada yüzerken her hangi bir olumsuzluğa karşı yüzme hocaları sürekli kontrol ediyorlar. Burası açılmadan önce Kars'ta deniz ve havuz olmadığı için yakın illerimiz olan Iğdır ve Erzurum'a gitmek zorunda kalıyorduk, günümüzün çoğu yolda geçiyordu. Artık şehrimizde havuz var hemde oldukça büyük ve güzel." dedi.
Kaynak: Kafkas Haber Ajansı 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Serap akbulut 01 Ocak 1970 02:00

    Telefon numarasini alabilirmiyim