SAĞLıK Haber Girişi : 09 Ekim 2016 21:36

Kars'a Yeni Hastane Müjdesi

Kars'a Yeni Hastane Müjdesi
Kars'ta yeni bir hastane yapımı için kollar sıvandı. Fakat yeni hastane müjdesine sevinen Kars'lı vatandaşlar boşaltılan ve boş bir şekilde bekletilen eski hastanenin akıbetinin ne olacağını merak ediyor.
Kars Güncel-Kars Valisi Rahmi Doğan, beraberindekilerle birlikte geçtiğimiz günlerde Harakani Devlet Hastanesi civarında incelemelerde bulundu. Kars merkez Karacaören köyünde ikamet eden Alman ailenin Şeker Fabrikası yanında hastane bulunan Aile mezarlığında da inceleme yaptı.

Karacaören köyünün kurucusu Almanların 1877 yılından bu yana bulunan mezarlığa Vali Rahmi Doğan ile birlikte giden Karacaören'deki Alman aile Avgust Albuk ve eşi, Şeker Fabrikası bitişiğindeki 20 bin 402 metrekarelik Alman mezarlığında ortalama 200 Alman mezarı bulunduğunu söyledi. Avgust Albuk, "Buraya hastaneye ek binası yapılmak isteniyor. Sayın valimiz nasıl uygun görüyorsa öyle olmasını istiyorum. Fakat buradaki mezarların da korumaya alınmasını istiyorum. Şu anda buranın her hangi bir bakım ve onarımı yoktur. Hastane yapılırsa bu mezarlık taşınacak. Yapılmasa da buranın korunmasını istiyoruz." dedi.

Vali Rahmi Doğan da, "Kars'a bir hastane yapılacak da burasının mevcut hastaneyle bir bütün olsun istiyoruz. Ona bakıyoruz, yer bakıyoruz. Hastaneyi bu tarafa doğru genişletelim istiyoruz. Öyle bir çalışma olursa elbette ki buradaki insanların mezarları korunacaktır. Bu anlamda burada mezarlık olmasının bir sorunu yoktur. Burası öncesinde sit alanı ilan edilmiş. Sit alanı olduğu için bu yönde de çalışmamız lazım. Bakacağız eğer uygunsa hastane yapılır değilse de ona göre bir tedbir alınır. Şu anda yer araştırması yapıyoruz." diye konuştu.

Yer tespit çalışmalarının sürdüğü ve önümüzdeki zamanda hastanenin nereye yapılacağının belirleneceği öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.