KARS Haber Girişi : 31 Mayıs 2017 22:27

Kars'a Yakışır Yeni Gar Binası Bitmek Üzere

Kars'a Yakışır Yeni Gar Binası Bitmek Üzere
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın talimatlarıyla Kars Tren Garı'nda başlatılan yeni bina ve çevre düzenlemesi çalışmaları yetkililere teslim edildi.
Kars Güncel-Gar binası, lojmanlar ve tarihi binalardaki çalışmaların yanında çevre düzenlemesi çalışmalarında da sona gelindi. Kazım Karabekir Paşa Parkı ve gar binası civarında 50 kişilik işçi aracılığıyla sürdürülen çalışmalarda bir dizi yenilik göze çarpmakta.

Kilit parke yollar, kaldırım, bank ve çöp kutuları, ağaçlandırma ve alanın çimlendirilmesi gibi işler titizlikle yürütüldü. Kaliteli malzemelerin kullanıldığı çalışmaların önümüzdeki iki hafta içerisinde tamamlanacağını ifade eden yüklenici firma Şantiye Şefi Ersin Çolak, "Şuanda gar binası yapım çalışması sona erdi. Geçtiğimiz hafta salı günü Ulaştırma Bakanlığına akabinde de Devlet Demir Yollarına gar binasının teslimatını yapmış bulunmaktayız" dedi. Çolak ayrıca, "Şuan çevre düzenlemesinde parke taş döşemesini hızlı bir şekilde sürdürmekteyiz. Alt geçitte yer döşemesi var onları da söküp sıfırdan yapmaktayız. Bu çalışmalarımızda bir hafta içerisinde tamamlayacağız ve gar binası ile çevresi hazır olacak. Gar binamız 2000 metre kare alan üzerine 1380 metrekare bir bina olarak inşa edildi. Binamızda idari bölüm, kafeterya, bekleme salonu, lavabolar, berber gibi bir çok bölüm yer almakta. Yani Kars Gar binasında bulunan yolcuların bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek her türlü sosyal ve ihtiyaç donatıları mevcuttur. Özellikle bankamatik kabinlerimizde kurulacak bir hafta sonra Kars Tren Garı hazır olacak" diye konuştu.

Kars tren garı çalışmalarını yakından izleyen vatandaşlar ise yapılan binanın Kars'a yakışır bir bina olduğunu, özellikle çevre düzenlemesi ile Kazım Karabekir Paşa Parkı'nın yenilenmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler. Mahalle sakinleri ayrıca, bu bölgenin şehrin en uğrak mekanı olduğunu belirterek Kars'a ve Kars halkına böyle bir hizmet alanı sundukları için yetkililere de teşekkür ettiklerini açıkladılar. KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.