KARS Haber Girişi : 27 Ekim 2017 17:22

Kars'a Hızlı Tren Müjdesi

Kars'a Hızlı Tren Müjdesi
Kars'ta temel atma töreninde konuşan Bakan Ahmet Arslan; "Erzincan-Erzurum-Kars hızlı tren projelerinde nihai aşamaya geldiğini" açıkladı.

Kars Güncel-Karakurt - Erzurum İl Sınırı 2. Kısım Yolu'nun temel atma töreni için Kars'a gelen Bakan Ahmet Arslan, temel atma töreninde Kars ve Erzurum'dan Ankara'ya hızlı tren müjdesi'ni verdi

Bölgedeki bu kadar demiryolu projesinin yanında hızlı tren projesinin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Arslan, "Hızlı tren çalışmaları Erzincan'a kadar devam ediyor. Erzincan-Erzurum-Kars projelerinde de nihai aşamaya geldik. İnşallah oraları da başlattığımızda bu bölgeyi, Kars'ı Erzurum'u hızlı trenle tanıştırıp, hızlı trenle Avrupa'ya kadar gidebilir hale getireceğiz. Havacılık sektöründe önemli mesafeler aldık. 26 havalimanı sayısını 55 çıkardık. Yılda 35 milyon yolcuya hizmet ederken, bu sene rekor kırarak 189 milyon yolcuya hizmet eder hale geleceğiz. 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, bu gün 25 bin 553 kilometre yola eriştik. Sene sonuna kadar bunu 26 bin kilometreye eriştireceğiz."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.