KARS Haber Girişi : 24 Ağustos 2017 00:56

Kars'a En Büyük Zararı Yine Karslının Kendisi Veriyor

Kars'a En Büyük Zararı Yine Karslının Kendisi Veriyor
Kars'ta sürekli dert yakınılan konuların başında temizlik sorunu geliyor. Peki bizler bu şehirde yaşayan vatandaşlar olarak şehrimize ve sorunlarına ne kadar duyarlıyız, işte bu durumu en iyi şekilde anlatacak o fotoğraf karesi
Kars Güncel-  Kars'ta sürekli dert yakınılan konuların başında temizlik sorunu geliyor. Peki bizler bu şehirde yaşayan vatandaşlar olarak şehrimize ve sorunlarına ne kadar duyarlıyız, işte bu durumu en iyi şekilde anlatacak o fotoğraf karesi.
Adres Şehit Yusufbey Caddesi ile Gazi Ahmet Muhtarpaşa Caddesinin kesiştiği noktadaki kavşak. Şehir merkezi olması dolayısıyla gerek yaya gerekse araç trafiğinin neredeyse günün her saatinde yoğun olduğu bu noktada, bir ev veya işyerinde tadilat çalışması yapılıyor, yapılmaya yapılsın ama tadilattan çıkan  onlarca çuval hafriyatın insanların yoğun olarak kullandığı bu cadde üzerine gelişi güzel bırakılması ise bir Karslı'dan ziyade bir vatandaş olarak kendimizi sorgulamamız gerektiğinin en somut kanıtı.
Belkide yaya kaldırımı üzerine dağınık bir şekilde bırakılan hafriyat çuvallarını Belediye ekipleri alır diye bırakıldı, ama kimse kusura bakmasın bu belediyenin görev ve sorumlulukları arasında değil. Belediyenin sorumluluğunda olmamasına rağmen belki yine temizlik ekipleri çöp yığınını oradan kaldıracak kaldırmasına ama, her fırsatta bu şehrin temiz olmadığını bakımsız olduğunu ve hatta yaşanmaz olduğu serzenişinde bulunuyor isek bu soruna önce bireysel olarak müdahale etmeliyiz. Tabi belediyenin görevini biz yapacak ta değiliz, ama her şeyin bir kuralı var, vel hasılı kelam;"Bu şehirde kaliteli yaşam standartlarında yaşamak istiyorsak değişim şart ve bu değişime ilk olarak her bir Karslının kendisini buna inanıp, böyle davranmasıyla ve ister istemez çevremizide bu yönde düşünmeye, yaşamaya teşvik ederek başlamalıyız. Daha şimdiden hayıflanmaları duyar gibi oluyorum. Elbette kolay olmayacaktır. Ama işe bir noktadan başlamak gerektiği düşünülürse, çözüme gideceğimiz muhakkaktır."



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.