YAŞAM Düzenleme Tarihi : 12 Aralık 2020 12:35 Haber Girişi : 12 Aralık 2020 12:40

Kars Valisi Türker Öksüz Devam Eden Projeleri İnceledi

Kars Valisi Türker Öksüz Devam Eden Projeleri İnceledi
Vali Türker Öksüz Kars Vadisi projesi kapsamında başlanılan Kars Çayı Islah projesinde gerçekleştirilen çalışmaları inceledi.
Kars Valisi Türker Öksüz Devam Eden Projeleri İnceledi

Kars Güncel-Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, DSİ 24. Bölge Müdürü Şükrü Baysal ve beraberindeki heyet ile Kars şehir merkezinden, tarihi ve turistik mekânların bulunduğu alanın içinden geçen Kars Çayında tamamlanan “Kars Çayı Islahı” inşaatında incelemelerde bulundu.

Kars Çayı Islahı işi kapsamında; Dere yatağı ıslahı amacıyla 150 metre betonarme duvar imalatı ve yükseltilmesi, 2.90 metre yüksekliğinde 31 metre genişliğinde ruberdam (şişme savak),ve kontrol odası imalatları yapıldı. İmalatı yapılan şişme lastik savakla, dere üzerinde yaklaşık 3 metre yüksekliğinde bir şelale oluşturularak Kars Çayı, Tarihi Taş Köprü ‘den itibaren yaklaşık 1000 metre geriye doğru şişirilme işlemi bugün itibariyle yapıldı.

Kars şehir merkezinden geçen sürekli baz akıma sahip olan Kars Çayı, etrafındaki tarihi ve turistik mekanların; Kars Kalesi, Namık Kemal Evi, Ebu'ul Hasan-ı Harakani Türbesi ve Camisi, Topçular Hamamı, Muradiye Hamamı, Taş Köprü, Kümbet Camii (Havariler Kilisesi) arasında yer akmaktadır.

Kars Vadisi ve Kars Çayı Islahı Projesi Hakkında 
Valilik tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada; "Proje Kars halkı tarafından büyük beğeni ve heyecanla karşılanırken; Kars Çayı Çevre Düzenleme, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projelerle, Kars Çayı ıslah edilerek şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla birlikte bir cazibe merkezi oluşacak.

Bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içerisinde de Kars halkının ve ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafe ve lokantadan oluşan ve misafirlerimize hizmet edecek bir kompleks yer alacak.
Projenin bitirilerek halkın hizmetine sunulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.