KARS Düzenleme Tarihi : 11 Kasım 2020 15:42 Haber Girişi : 11 Kasım 2020 15:48

Kars Valisi Türker Öksüz'den Uyuşturucuyla Mücadele Vurgusu

Kars Valisi Türker Öksüz'den Uyuşturucuyla Mücadele Vurgusu
'En İyi Narkotik Polisi Anne' , 'Her anne bir fidan yetiştirir, fidanlarımız solmasın' etkinliği projesi kapsamında Kars'ta fidanlar toprakla buluşturuldu.
Kars Valisi Türker Öksüz'den Uyuşturucuyla Mücadele Vurgusu

Kars Güncel-Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, “En İyi Narkotik Polisi Anne” Projesi kapsamında Türkiye genelinde 11 Kasım 2020 saat 11:11'de gerçekleştirilen fidan dikiminde açıklamalarda bulundu.

Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, İçişleri Bakanlığı tarafından “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi başlatıldığını, projenin; annelerin uyuşturucuyla mücadele ederken farkındalığı artırmaya yönelik ve uyuşturucuyla mücadelenin içinde birer nefer olarak görmeyi arzulayan bir proje olduğunu söyledi.

Uyuşturucunun; geleceğimizi, çocuklarımızı zehirleyen, çok zararlı maddeler olduğunu vurgulayan Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz: “Bizler kolluk kuvvetleri olarak bütün kamu kurum ve kuruluşları olarak bu mücadeleyi veriyoruz ama bizlerin çabası yetmez, bütün herkesin bu mücadeleyi vermesi lazım. Annelerimiz de bu konuda çok önemli. Çünkü onlar çocuklarını bu zehirden korumada onlara göz-kulak olarak, onlarla iletişimini güçlendirerek, onların davranışlarını, hareketlerini izleyerek ve bir eğitim faaliyeti yaparak bizlere destek olabilirler. Onun için annelerimiz bu projede bizler için çok önemli. Onlar sevgileriyle, şefkatleriyle çocuklarına davranırken, onları da bu zararlı alışkanlıklardan korumada çok önemli roller üstleniyorlar. Onun için biz bugün aynı zamanda “her anne bir fidan yetiştirir, fidanlarımız solmasın” diyoruz. Annelerimizin desteğiyle bu projeyi ön plana çıkartarak, farkındalık yaratarak gelecek nesilleri bu kötü alışkanlıktan korumayı hedefliyoruz. İnşallah annelerimiz de bu projede bizlere destek olurlar. Ayrıca bugün buraya gelerek bize destek olan annelerimize teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, Kars’ın uyuşturucu ile mücadele noktasında çok güvenli şehirlerden birisi olduğunu vurgulayarak: “Uyuşturucu ile mücadele konusunda çok ciddi operasyonlar yaptık. 2020 yılı içerisinde uyuşturucu ticareti yapan 31 kişi hakkında adli işlem yaptık ve bunlar tutuklandı. Ayrıca önemli sayıda uyuşturucu madde ele geçirdik. Bizler bir gram uyuşturucu maddenin bile şehrimizde olmasını istemiyoruz. İlimiz uyuşturucu ile mücadele konusunda en ufak bir risk içermiyor ama bir gram uyuşturucuya bile tahammülümüz yok. Uyuşturucu kullanıcı sayısını da azaltma yönünde projeleri uyguluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İl dışından Kars’a uyuşturucu madde getirmek isteyen vatandaşlara yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğinin de altını çizen Vali/Belediye Başkanı Öksüz: “Hiç kimse ‘ilimizde çok büyük uyuşturucu madde sorunu var’ anlayışına kapılmasın. Çünkü bizim öyle bir sorunumuz yok, ama en azına dahi tahammülümüz yok ve kullanıcıların da bu illetten bir an önce kurtulmasını istiyoruz. Çevre illerden gelen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarımız aynı kararlılıkla devam ediyor, ilimize hiç uyuşturucu girmesini istemiyoruz. Kimse paniğe veya şüpheye kapılmasın ilimiz Türkiye’de en güvenilir illerden birisidir.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.