KARS Haber Girişi : 09 Kasım 2016 11:35

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 10 Kasım Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 10 Kasım Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.
Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan yayınladığı mesajda; "Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve mimarı, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78'inci yıldönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tüm olumsuz şartlar ve yokluklara rağmen hür yaşama arzusundan vazgeçmeyen aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İstiklal Mücadelesini başlatarak emperyalist devletlere karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Askeri, siyasi başarıları, öngörüleri, eserleri ve inkılâplarıyla tarihin akışını değiştirerek insanlığın yetiştirdiği büyük liderler arasında yerini alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mimarı olduğu Cumhuriyetin de sonsuza dek var olması için gerekli ekonomik, sosyal ve kültürel alanda birçok yenilikler yapmış, hayatımızın vazgeçilmez unsurları olan inkılapları gerçekleştirmiştir.

10 Kasım, aziz milletimiz için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O'nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Cumhuriyetin fertleri olarak bizlere düşen görev ise uğrunda büyük bedeller ödenerek bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyetini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş, güçlü yarınlara taşımak, sonsuza dek yaşatmaktır. Aziz milletimiz, yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetimiz, kuruluşundan bugüne kadar dimdik ayakta durmuş, azimle, inançla ve kararlılıkla aydınlık geleceğe doğru özgüvenle, ilerlemektedir. Ülkemizi daha güçlü, daha müreffeh, daha etkin, uluslararası sorunlarda sözü dinlenir bir ülke haline getirme yolunda atılan her adım, Atatürk'ün aziz hatırasına yapılacak en anlamlı saygı ifadesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük önder Atatürk'ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.

Ruhları şad cennet olsun." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.