KARS Haber Girişi : 08 Ekim 2017 20:27

Kars Valisi Rahmi Doğan'dan Kütük Ev'ler İçin Açıklama

Kars Valisi Rahmi Doğan'dan Kütük Ev'ler İçin Açıklama
Son günlerde kamuoyunda çıkan kütük ev ihale edilecek iddialarına Kars valisi Rahmi Doğan açıklamalarda bulundu.
Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan Çıldır ve Sarıkamış'ta bulunan Kütük Evlerin Kafeteryalarının ihale edileceği konusunda açıklama yaptı, ihalenin sadece bir prosedür tamamlama olduğunu söyleyerek ihalenin olmadığını kütük evlerin işletmesinin tamamını Sarıkamış Dağ A.Ş'nin işleteceğini açıkladı. 

Vali Doğan Yaptığı Açıklamada; "Biz firmalara filan vermiyoruz bizim öyle bir şey yok. Kütük evlerin ikisinin mülkiyeti de Kars İl Özel İdaresine ait, işletme hakkını Sarıkamış Dağ A.Ş'ye verebilmek için ihaleye çıktık. Sarıkamış Dağ A.Ş. biliyorsunuz yüzde yüzü de yani sermayesinin tamamı valiliğin. İşletme hakkını Sarıkamış Dağ A.Ş.'ye verebilmek için ihaleye çıktık. Yani o ilan falan tamamen Sarıkamış Dağ A.Ş. için çıkan bir ilan. Üst kattaki odaları da özel idare bizzat kendisi işletecek, yani şahıslara birilerine vermek için yapılan bir ihale yok yani. Valilik kendi içerisinde prosedürü tamamen tamamlamak için yapılan bir ihale bu. Biz hiç kimseye bir şey vermiyoruz birilerine bir şey verdiğimiz yok. Özellikle 25 yıllığına ihaleye çıkmamızın nedeni daha sonradan kimseye verilmesin diye. Kafeterya da odaları da özel idare olarak özellikle biz işleteceğiz. Sarıkamış Dağ A.Ş. bizim valiliğimizin şirketidir ortağı yoktur, tamamı valiliğe aittir. Dolayısıyla işletmeyi Sarıkamış Dağ A.Ş. yapsın, daha hızlı hareket edebilelim anlamında böyle bir prosedür tamamlıyoruz, şahıslara verilme falan diye bir şey yoktur. Kütük evlerin içinin dayamasını ve döşemesi de bitti. 10 gün içerisinde bitmiş olacak. Çok kısa süre içerisinde iki kütük evde açılacak. Toplamda 4 milyon tl ye mal olan kütük evler 3 milyon tl sini SERKA karşıladı, 1 milyon tl sini valilik karşıladı. İçinin mefruşatının da bizim özel idarenin promosyonlarından dolayı bankalara yaptırtıyoruz. Dolayısıyla içerisinin döşemesi için ayrı bir para çıkmayacak." dedi.

EVLİYA CAMİ BAHÇESİNDEKİ ABDESTHANELER 15 GÜN İÇERİSİNDE AÇILACAK!
 Evliya caminde yapılan abdesthaneler içinde bir açıklama yapan Vali Doğan 10-15 gün içerisinde yani kıştan önce açılacağını kaydetti.
Vali Doğan; "Abdesthaneleri gördünüz biran önce 10-15 gün içerisinde tamamlanıp açılacak. Diğerini yıkacağız yeri ise yeliş alana dönecek. Kıştan önce açılacak, kaloriferli havalandırmalı tertemiz bir abdesthane oldu güzel oldu" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.