YAŞAM Haber Girişi : 10 Haziran 2018 22:09

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Kadir Gecesi Mesajı

Kars Valisi Rahmi Doğan'ın Kadir Gecesi Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan yayınladığı mesajda; "Rahmet, mağfiret, feyz ve bereket iklimi olan mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaşırken, bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı kılan Kadir Gecesi’ne daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Tüm insanlık için hidayet ve mutluluk rehberi olan yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirildiği Kadir Gecesi, Yüce Allah’ın rahmet ve bağışlamasının sağanak halinde yeryüzünü kapladığı, dileyen hiçbir müminin dualarının geri çevrilmediği, tövbelerin kabul edildiği, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran bir müstesna bir gecedir.

Değeri Kur’an’a dayanan bu gece, kalplerimizin arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır.  Bizlerde bu gecede, Yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve mağfiretine sığınarak kendimizi her türlü kötü duygulardan arındırmalı, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hâkim kılarak yetim, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; İslam coğrafyasını kuşatan karanlığın Kadir Gecesi’nin nuruyla aydınlanmasını, akan kan ve gözyaşlarının bir an önce son bulmasını, insanlığın yüreğini karartan haksızlık ve zulümlerin bu gecenin feyiz ve bereketiyle ortadan kalkmasını niyaz ederken, başta Karslı hemşerilerim ve aziz milletimiz olmak üzere tüm İslâm âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.