KARS Haber Girişi : 05 Şubat 2018 16:17

Kars Valisi Rahmi Doğan Hakkında Çıkan Asılsız İddialara Cevap Verdi

Kars Valisi Rahmi Doğan Hakkında Çıkan Asılsız İddialara Cevap Verdi
Kars Valisi Rahmi Doğan, geçtiğimiz günlerde Kars’ta yayın yapan bir internet sitesinde yer alan köşe yazısında kendisinin hedef alındığı ve yazılanların aslı yansıtmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Kars Güncel-Yazılan köşe yazısında alenen saldırı ve iftira atma derecesine gidildiğinin altını çizen Vali Rahmi Doğan, ‘Benim elmim yüzüm açık, anlım ak’ diyerek, köşe yazısında yer alan hadisi şerife de Fücurat süresi 6. Ayet “ Ey iman edenler eğer bir fasık, bir sahtekâr fitne fesat çıkarmak isteyen birisi size bir haber getirirse onun aslını araştırın. Yoksa bilmeden bir kavme sataşırsınız da yoksa yaptığınıza pişman olursunuz.” ayetiyle yanıt verdi.  

Yazıyı sert bir dille eleştiren Vali Rahmi Doğan, ‘Bir bildiğin, bir sıkıntın varsa direkt söyleyeceksin, bir yanlış varsa erkek gibi söyleyeceksin’ cümleleriyle yazı üzerinden Kars kamuoyuna seslenerek Kars’a hizmet eden insanlara sahip çıkmadıkları takdirde Kars’ta hizmet beklemeleri de mümkün değildir.” dedi.

Vali Doğan bahse konu olan köşe yazısı hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Dün bir yazı yayınlandı bir haber sitesinde. Eski bir vali hikâyesi adı altında yayınlanan bir yazı. Tamamen açık ve net bir şekilde şahsıma yönelik bir yazı olduğu için bu yazıya ilişkin bir takım açıklamalarda bulunacağım. Ve Kars kamuoyunu bilgilendireceğim. Kars kamuoyuna öncelikle şunu söylemek istiyorum, Kars’a hizmet eden insanlara sahip çıkmadıkları takdirde Kars’ta hizmet beklemeleri de mümkün değildir. Bu yazıda bir takım iddialar var, ben bu yazıda sadece rahatsız olduğum bir tanesi ile ilgili açıklama yapacağım. Ancak bu web sitesine düştükten sonra bu haberi ritiwit yapan 2 şahıs var bir tanesi eski vali yardımcısı Erdinç Dolu, bir diğeri ise Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun Bey, Coşkun bey gece beni aradı ve yanlış ritiwit yaptığını ve geri çektiğini ifade etti. Ben bu haberle ilgili hem bu haberi yapan şahısla iliği, hem de sosyal medyada bunu paylaşan Deniz Yokuş (Evliya Camiinin Mütehatidir Sözleşmesini Feshi Ettik), Erdinç Dolu ve diğer kişilerle iliği bu gün avukatım aracılığıyla bunlarla ilgili de dava açacağım.”

Doğan, yazıda yer alan valinin devletin kaynaklarını kendisi ve misafirleri için kullandığı iddasını da belgeler ve faturalar göstererek bir bir açıkladı. Vali Doğan, konuya ilişkin; “Şimdi buradaki iddia nedir; Vali gelen giden misafirlerini ve şahsi harcamalarını devletin kasasından yiyor iddiası var, bu tamamen alçakça bir iddiadır. Bu göstermiş olduğum faturalar, Arpaçay Kütük evin 1. Ayın 9.unda şahsi hesaplarımdan Rahmi Doğan adına ödenip te faturası kesilen 1595.16 TL nin faturasıdır. Bu sadece Arpaçay için ödemiş olduğum şahsi eşim çocuklarım ve benim yapmış olduğum harcamaların faturası ve ödemesidir.  Bakın burada gösteriyorum ne yemişim hepsi burada gösteriyor, adüsyonlar burada gözüküyor. Kolamı içmişim balık mı yemişim hepsi burada gözüküyor. Ve burada da ödemiş olduğum faturanın tarihini özellikle söylüyorum 09.01.2018 tarihindeki şahsıma kesilen faturadır. Diğeri ise ikinci fatura, Sarıkamış Kütük eve ödediğim fatura, tarihi birinci ayın 26. sıdır. Ve ödediğim bedel 2487.1 Tl’dir. Bunlar ise geçen yıl ödemiş olduğum Sarıkamış’taki harcamalarımın faturalarımın bedelidir. Bunlar ise üzerime giymiş olduğum kayak kıyafetlerimin ve malzemelerimin faturalarıdır. Kıyas hocaya 4630 TL ödediğimin faturalarıdır. Faturaların üzerinde sizin de gördüğünüz gibi Rahmi Doğan yazıyor, şahsi hesabımdan olmasa faturada Kars Valiliği yazar, eğer burada Kars Valiliği Yazmıyorsa da devlet zaten bu parayı ödemez. Yine 4240 TL lik kayak malzemesi, eşim 2 tane oğlum ve kendime almış olduğum kayak malzemesinin rakamları toplamda 10 bin liraya yakın bir bedel ediyor. Yine Ekinata Toprak otelden almış olduğum bir tane kayak montunun bedeli 1700 TL tamamı şahsım tarafından ödenmiştir. Bu faturaların hepsi ben bu tür bir alçaklığın olabileceğini tahmin ettiğim için bunların hepsi günü gününe faturalanmış dosyalanmış belgelenmiş faturalardır.” İfadelerine yer verdi. 

Konuşmasının sonunda ‘Biz görevle gelip görevle giden insanlarız’ diyen Vali Doğan son olarak şunları söyledi; “Şimdi bir fasık çıkmış benim harcamalarımın devlet kesesinden yapıldığını iddia ediyor. Bütün belgeler burada bu belgeleri avukatım aracılığıyla mahkemeye göndereceğim bunun hesabını soracağım ve harcamalarımın kim tarafından yapıldığı nasıl yapıldığı ortaya çıkacak. Bu beni çok ciddi anlamda rahatsız etmiştir onun dışındaki yazıların hiç birini ciddiye almıyorum o yazıların hiç birisi beni rahatsız etmemiştir. Biz görevle gelip görevle giden insanlarız, bizi kimin atadığı kimin alacağı da çok nettir. Bizi atayan Sayın Cumhurbaşkanıdır Sayın Başbakandır Bakanlarımızdır. Bizi aldıkları takdirde de baş üstüne deriz çeker gideriz. Hiç kimsenin haddine değildir birileri adına ahkâm kesip birileri adına karar verme yetkisi kimseye de ait değildir. Ben Kars kamuoyuna bunu açıklamak istedim, halkımızın takdirlerine sunuyorum.”


HABER VİDEOSU 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vedat büyüktanır 01 Ocak 1970 02:00

    Çalışkan kars valimiz sayın rahmi doğan beye atılan iftirayı şiddetle kınıyorum