YAŞAM Haber Girişi : 27 Mart 2017 22:35

Kars Valisi Hz. Ömer'in Adaletini Uyguladı

Kars Valisi Hz. Ömer'in Adaletini Uyguladı
Kars'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kuşları için doğaya yem bırakıldı.
Kars Güncel-Uzun ve çetin geçen kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kuşları için Çıldır Gölü içinde bulunan Kuş Adasına Orman ve Su işleri İl Şube Müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından  500 kilogram buğday bırakıldı.

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesinde hava şartlarının çetin geçmesi sebebiyle yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğini söyledi.

Doğanay,"Kars Valimiz Sayın Rahmi Doğan'ın talimatlarıyla Arpaçay ilçemize bağlı Çanaksu köyü yakınlarında bulunan Çıldır Gölü içerisindeki Kuş Adasında incelemelerde bulunduk.Henüz buzları çözülmemiş olan göl üzerinde yürüyerek adaya ulaştık.Kuşların yem bulmakta zorlandığını tespit ederek,bu manada ekiplerimizle birlikte ada'da barınmakta olan birçok kuş türü için doğaya buğday bıraktık" diye konuştu.

Doğanay,yaban hayvanlarını tabiatta tutmak, yaşam alanlarında korumak ve devamlılığını sağlamak için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü olarak çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini sözlerine ekledi.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.