KARS Haber Girişi : 19 Temmuz 2017 21:14

Kars Valiliği'nden OHAL Mağdurlarına Duyuru

Kars Valiliği'nden OHAL Mağdurlarına Duyuru
Kars Valiliği tarafından yapılan açıklamada, FETÖ soruşturmaları kapsamında KHK'lar ile kamudan ihraç edilenlerin itiraz edebilmeleri için oluşturulan komisyon başvuruları almaya başladı.
Kars Güncel- Kars Valiliği Resmi İnternet sayfasında yapılan açıklamada; OHAL İnceleme Komisyonu ile ilgili itiraz başvuruları 17 Temmuz 2017 tarihi itibariyle Cumhuriyet Mah. Hükümet Konağı Kat:3 Valilik OHAL Bürosunda alınmaya başlanmıştır." denildi.

OHAL Komisyonu Nedir? 
FETÖ, soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilenlerin yapacakları itirazları görüşecek olan 7 üyeli Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu işbaşı yaptı. KHK ile işinden ihraç edilen ya da açığa alınan kamu personeli işlerine geri dönebilmek için bugün dilekçe vermeye başladı. 

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK

 Başvurular bugün itibariyle ilk önce https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr/ adresinde yer alan elektronik ortamda hazırlanan başvuru formu doldurulmak suretiyle yapılacak. İhraç edilen veya açığa alınan kişiler, internet üzerinden yapılan başvuru sonrası başvuru formunu doldurup çıktısı imzalandıktan sonra valiliklere veya bakanlıkların merkez teşkilatlarına bu formu ve ekinde ibraz edilecek belgeleri teslim etmek suretiyle başvurularını tamamlayacaklar. Başvurular bizzat veya kanunen yetkili kişiler tarafından yapılabiliniyor. Başvurular, başvuru işlemlerinin başladığı tarihten itibaren 60 gün içerisinde yapılabilecek olup 14 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Başvuruların tamamlanması ile başvurular komisyonca usul ve esastan incelenerek karara bağlanacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.