KARS Haber Girişi : 23 Temmuz 2019 18:56

Kars Vadisi Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı

Kars Vadisi Projesi'nin Tanıtımı Yapıldı
Kars'ta yapılacak olan Kars Vadisi Projesi'nin tanıtımı ve projenin amaçları hakkında basın açıklaması yapıldı.
Kars Güncel- Kars Kalesi civarında Kars Valiliği tarafından yaptırılacak olan Kars Vadisi Projesi'nin ilk aşaması olan Kars Çayı'nın ıslah edilmesi sonrasında yapılacak olan proje hakkında Kars Valisi Türker Öksüz ve DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar açıklamalarda bulundu.

Kars Vadisi Projesi hakkında ilk olarak açıklamada bulunan DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar; " Bu proje ile son yıllarda Kars iline olan turistik ilginin devamlılığı sağlanacak, kentin kültürel ve tarihi değerlerine arka plan oluşturan Kars Çayı vurgulanarak yeni turistik cazibe merkezlerinin ortaya çıkmasına fırsat oluşturulacaktır." diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü.

Dündar; "Kars Kalesi, Namık Kemal Evi, Ebu'ul Hasan-ı Harakani Türbesi ve Camisi, Topçular Hamamı, Muradiye Hamamı, Taş Köprü, Kümbet Camii (Havariler Kilisesi) arasından akmaktadır. Bu iş kapsamında; Kars Çayının bu tarihi ve turistik mekânların arasından geçen kısmında dere yatağı düzenlemesi, kabartma yapısı ve çevre düzenlemesi yapılarak buraların cazibe merkezi haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Buralardaki çevre düzenlemesine ait çalışmalar Kars Valiliğimiz tarafından yapılacak, Kars Çayı Dere Yatağı Düzenlemesi ve Kabartma Yapısının yapımı işi ise DSİ 24. Bölge Müdürlüğümüz tarafından bu ihale kapsamında 4,5 milyon lira bedelle gerçekleştirilecektir." dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz ise proje hakkında yaptığı açıklamada; "Bugün Kars için önemli bir gün, böyle bir projenin tanıtılmasının fırsatını bulduk.  Bu proje Kars Çayı Islah Projesi, Bedesten Projesi, Kale Yolu İyileştirme ve Kalenin Aydınlatılma Projesi ve Şehit Hulusi Aytekin Caddesi İyileştirme Projesi olmak üzere dört aşamadan oluşuyor. Kars Çayı ıslah edildikten sonra şişme savak projesi ile su yükseltilmiş olacak ve burada kenarda bir cazibe merkezi oluşturulacak ve 25 bin metre kare alanda peyjaz çalışması yapacağız" dedi.

TBMM Meclis Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç,  Kars'ta tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Tanıtım programına 65. Dönem UHD Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Meclis Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve yetkililer katıldı.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.