Kars Vadisi Projesi'nde Bir Çalışma Daha Hayata Geçirildi

Kars Güncel-Kars Valisi Türker Öksüz tarafından yakından çalışmaları takip edilen Kars Vadisi Projesi kapsamında Kars Çayı'nda DSİ. 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan "Şişme Savak" uygulaması kapsamında yapılan çalışma ile çay suyu kesilerek debisi yükseltildi.

Kars Çayı'na uygulanan "Şişme Savak" çalışması ile Taş Köprü sonrasında su yatağı tamamen boşalınca Kars Çayının dibi görüldü.

Kars Vadisi ve Kars Çayı Islahı Projesi Hakkında 
Valilik tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada; "Proje Kars halkı tarafından büyük beğeni ve heyecanla karşılanırken; Kars Çayı Çevre Düzenleme, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projelerle, Kars Çayı ıslah edilerek şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla birlikte bir cazibe merkezi oluşacak.

Bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içerisinde de Kars halkının ve ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafe ve lokantadan oluşan ve misafirlerimize hizmet edecek bir kompleks yer alacak.
Projenin bitirilerek halkın hizmetine sunulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor." ifadeleri kullanılmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.