KARS Düzenleme Tarihi : 16 Eylül 2020 21:33 Haber Girişi : 16 Eylül 2020 21:55

Kars'ta Yoğun Bakım Doluluk Oranı Belli Oldu

Kars'ta Yoğun Bakım Doluluk Oranı Belli Oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı haritada Kars'ta ki yoğun bakım doluluk oranı detayı belli oldu.

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Dr. Fahrretin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Covid-19 durum değerlendirme toplantısında koronavirüs hakkında son gelişmeleri vatandaşlarla paylaştı.

Bakan Koca yaptığı değerlendirmelerde Türkiye genelinde Covid-19 pandemisi nedeniyle illere göre hastanelerde yoğun bakım yatak doluluk oranı, ventilatör doluluk oranı ile filyasyon oranlarını harita üzerinden paylaştı.

Paylaşılan haritada Kars'ta yoğun bakım yatak doluluk oranı 33,6 , ventilatör doluluk oranı 6,93 olurken, Türkiye genelinde ise 636 Bin 439 kişinin filyasyon ekipleri tarafından kontrol altında olduklarını belirtti.

 

Bakan Koca ülkemizde ve dünyada devam eden Covid-19 aşı çalışmaları hakkında ise; "Dünyada bu konuda yaygın bir ilerleme söz konusu. Şuan Faz-3 çalışması devam eden 9, 6 çalışmada ise hastaya uygulamaları başladı. Bizim bakanlık olarak izin verdiğimiz 2 oldu. Bu başlayan uygulamalardan birtanesi Çin'den Sinovac denilen bir aşı, Hacettepe'de 3 sağlık çalışanı ile başlamıiş oldu. Ağırlıklı olarak sağlık çalışanları gönüllü olarak katıldı. Baştan 1200 kişiye yapılmış olacak, devamında ise 10 Bin kişi ilave edilmiş olacak. İki aşı yapılıyor baştan, birde 15'inci gün ikinciaşı olmak üzere devamında ay sonuna doğru 28, 30'uncu günde antikor gelişimi görülmiş olacak.Dolayısıyla biz şuan bir ay sonrasında uygulanan bu aşının eekinliği ve antikor geliştirebilirliğini görmüş olacağız. Bir diğer aşı Faizery aşısına izin verildi. İstanbul'da 10dan fazla merkezde izni verilmiş oldu. Rusya'da geliştirilen bir aşı olmuştu bunun bir iki eksiği olduğu ve daha sonra eksiklikleri giderilmiş Faz 1 Faz 2 çalışmaları tamamlanmış daha sonra Faz 3 süreçleri başlayacak. Biz bunun genetik olarak etkisini görmek ve buna göre aksiyon almak istiyoruz. Bu anlamda sadece bu aşılar için değil diğer aşılar içinde yakın işbirliği içerisindeyiz. Erken dönemde emin olduğumuz güven duyup sonuç aldıiğımız aşıyı temin etme gayreti içerisindeyiz. Bir yere bağlı değil birden fazla aşı için işbirliği gayreti içerisindeyiz. Yıl sonuna kadar dünya genelinde birden fazla ülkede uygulamasının başlayacağına ve bizimde yıl sonuna kadar bunu başlatacağımıza inanıyorum " dedi. 

Yerli Aşı Çalışmaları Hakkında

Bakan Koca; "Bizim  13 tane yerli aşı çalışmamız var biliyorsunuz. Bu 13 çalışmadan 2 tanesinin hayvan çalışmalarını bitirme noktasına gelmiş olduğu ve Faz 1 çalışması başlamamış olduğu zannediyorum ki bu yıl değil gelecek yıl içerisinde yerli aşımızıda üretme noktasında yol alacağımız kanaatindeyim."dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.