ASAYİŞ Düzenleme Tarihi : 31 Aralık 2020 16:13 Haber Girişi : 31 Aralık 2020 16:20

Kars'ta Yılbaşında Güvenlik Güçleri Denetimlerini Arttırdı

Kars'ta Yılbaşında Güvenlik Güçleri Denetimlerini Arttırdı
Kars'ta yeni yıla sayılı saatler kala güvenlik güçleri tarafından denetimler arttırıldı.
Kars'ta Yılbaşında Güvenlik Güçleri Denetimlerini Arttırdı

Kars Güncel- Kars'ta sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yılbaşı ve koronavirüs denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı. 

Güvenlik birimlerince gece ve gündüz denetimlerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen başta olmak üzere alınan tüm pandemi tedbirlerine eksiksiz uyulması için denetimlere ara vermeden devam ediliyor.

Jandarma ve polis ekipleri yaklaşan yılbaşı nedeniyle kaçak ve sahte alkol ticaretinin önlenmesi, bu yolla elde edilen haksız kazanç ve vergi kaybının engellenmesi amacıyla iş yerlerini denetleyerek, alkol şişelerindeki bandrollerin yasaya uygunluğu ve iş yerlerinde pandemi kurallarına uyulup uyulmadığı konularında denetimler devam edecek.

İçişleri Bakanlığı'ndan Yılbaşı Denetimi Açıklaması
Yapılan açıklamada; "Yılbaşında sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen denetimlerini sürdürecek. Koronavirüs tedbirlerinin yanı sıra genel güvenlik, asayiş, terör, trafik, düzensiz göç/göçmen kaçakçılığına yönelik alınan önlemler denetlenecek.

31 Aralık saat 18.00 ile 1 Ocak saat 08.00 arasında 45 bin 22 ekiple yapılacak denetimlerde; 119 bin 744 Emniyet, 86 bin 270 Jandarma, 2 bin 125 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 208 bin 139 kolluk personeli görev alacak.

Bu personellerden 14 bin 729’u trafik denetimlerinde görevli olacak. Ayrıca Yılbaşı Tedbirleri kapsamında, Emniyet ve Jandarma birimlerince ülke genelinde 8 bin 390 uygulama noktasında gerekli kontroller gerçekleştirilecek."denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.