KARS Haber Girişi : 19 Temmuz 2020 11:23

Kars'ta Vekillerden Devam Eden Projelere İnceleme

Kars'ta Vekillerden Devam Eden Projelere İnceleme
Kars'ta yapımı devam eden Peynir Müzesi, Gençlik Merkezi ve Polis Evi yapım işlerindeki çalışmalar incelendi.
Kars Güncel- Türkiye'de ilk kez Kars'ta yapılan Peynir Müzesi, Gençlik Merkezi ve Polis Evi inşaat çalışmaları devam ederken Kars miletvekilleri çalışmaları yerinde inceleyerek yetkilerden bilgi aldı. 

65. dönem UDH Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars Valisi Türker Öksüz, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Zafer Yiğit, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı ve yetkililer katıldı.

Peynir Müzesi Türkiye'de İlk Defa Kars'ta Yapılıyor
Coğrafi işaretli ürün olan başta kaşar peynirinin yöresel değerlerinin tanıtımı, ilimizde turizm sektörünün geliştirilmesi ve peynircilik sektörünün sosyal-eğitim altyapısının geliştirilmesinin hedeflendiği ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen proje ile Kars İlinde yaşanabilir mekânlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması vizyonuyla yeni doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip ulusal nitelikleri haiz Kars İli Tarım ve Peynir Müzesi'nin rekonstrüksiyona proje çalışması yapılmasının ardından Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünce onaylanmasıyla birlikte çalışmalar başlamıştı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.