ASAYİŞ Haber Girişi : 02 Kasım 2019 22:04

Kars'ta Trafik Cezalarında MOBESE ve PTS Dönemi Başlıyor

Kars'ta Trafik Cezalarında MOBESE ve PTS Dönemi Başlıyor
Kars'ta trafik denetimleri ve cezaları artık MOBESE ve PTS aracılığıyla da gerçekleştirilecek.
Kars Güncel-Kars İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve faaliyete geçen MOBESE sistemi aracılığıyla genel trafik kurallarına uymayan sürücüler MOBESE sistemi ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) aracılığıyla trafik cezaları kesilmeye başlanıyor.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan MOBESE sistemi ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) sistemi sayesinde Genel trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza kesilmeye başlanıyor. 

Genel trafik kurallarına uymayan sürücüler Sistem aracılığıyla fotoğraflanarak, renkli çıktıları alınıyor; daha sonra sürücünün hangi saatte, nerede ve nasıl hata işlendiği ve cezasıyla birlikte sürücünün adresine gönderiliyor. Uygulamanın Kars'ta  da başladığı öğrenilirken, sürücülerin ceza yememeleri için trafik kurallarına uymaları gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kolpacino 01 Ocak 1970 02:00

    Çok şükür, çok güzel bir uygulama. Malesef Karsta araç sürücüleri at arabası sürer gibi araç kullanıyor. Trafik bilgisi ne yaya da ne de sürücüde yok. 5 metre genişliğinde kaldırım var ama insanlar gene yolun ortasından yürüyor. Araç sürücüleri ise maganda gibi araç kullanıyor