KARS Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 21:31

Kars'ta Tarihi Binalar Yok Olmaya Mahkum Oluyor

Kars'ta Tarihi Binalar Yok Olmaya Mahkum Oluyor
Kars valiliği tarafından il genelinde bulunan metruk binalara yönelik yıkım çalışmalarını sürdürürken Kars merkezde onlarca atıl durumda bulunan tarihi binalara nasıl bir önlem alacağı merak konusu oldu.

Kars Güncel-Karsta bir çok mahallede bulunan metruk binaların yıkımı için Kars valiliği tarafından yıkım kararı alındı ancak aynı mahallelerde bulunan tarihi binaların akıbeti hakkında henüz bir çalışma yapılmadı. Bu tarihi yapılar da nasıl bir önlem alınacak veya yıkımları nasıl durdurulacak bilinmiyor. 

Yaz turizmi ve tarihi görüntüsüyle büyüleyici bir görüntüye sahip olan Kars tarihi evlerinin bir çoğu sahipsizlik ve ilgisizlik nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış durumda oysaki bu tarihi değerleri görmek için diğer iller ve hatta diğer ülkelerden gelen turistlerin olduğu ve yetkililerin bu durumu gözeterek karsta bulunan tarihi yapıları biran evvel koruma altına alması gerekir ancak valilik ve belediye karsta metruk binalara yönelik yaptıkları yıkım çalışmalarına devam ederlerken tarihi binalarda ne gibi çalışma yapacaklar merak konusu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.