KARS Haber Girişi : 18 Ocak 2018 17:49

Kars'ta Şehit Ailelerine Devlet Övünç Madalyaları Verildi

Kars'ta Şehit Ailelerine Devlet Övünç Madalyaları Verildi
Kars'ta Şehit Ailelerine Devlet Övünç Madalyaları düzenlenen törenle teslim edildi.
Kars Güncel- Üstün görev anlayışı içinde, feragat ve fedakârlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olan aziz şehitlerimiz ile 15 Temmuz Gazimiz için düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcihi Töreni, Vali Rahmi Doğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, şehitlerimizin öz geçmişi okunması ile devam etti.
 
Törende katılımcılara hitap eden Vali Doğan, aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve şükranlarını ileterek “Allah yolunda öldürülenlere ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” ayet-i kerimesini okuyarak şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaptı.
 
Rahmi Doğan: “Şehitlik mertebesi dinimizde ve töremizde önemli yer tutan, bir mertebedir. Vatan sağ olsun, ezan susmasın, bayrak inmesin sloganıyla yola çıkan bu yiğitler, bu millet için, bu topraklar için canlarını seve seve feda ettiler. Gözlerini kıpmadan bu mücadeleye giriştiler ve şehitlik mertebesine ulaştılar. İç Güvenlik Harekatı çok yakınen bildiğim, bazı aşamalarında görev aldığım, fiilen bulunduğum bir aşama, bugüne şöyle bir dönersek bazı il ve ilçelerimizde bir takım çukurlar kazılmış, bir taraftan mahalleler girilmez hale gelmiş. Ve adeta oralar EYP’lerle, mayınlarla döşenmiş ve kurtarılmış bölge mahiyetindeydi. Bu aşamada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapması gereken bir şey vardı. O da yapıldı. Bu mücadeleler esnasında şehitler verdik. Biz yıllardan beri bu vatanı toprak yapabilmek için şehitler veriyoruz. Bu milletin evlatları bu topraklar için yaşıyor. Ve bu toprakların ilelebet vatan olabilmesi içinde canlarını seve seve veriyorlar. Bugünlerde yine ülkemizin Güney sınırlarında bir takım karışıklıklar, bir takım düzensizlikler ve ülkemize yönelik bir takım planlar, bir takım mekanizmalar çalışmaya başladı. Yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ordusu, bu milletin çocukları, bir harekata hazırlanıyor. Ben şimdiden o yiğit evlatlarımıza, o çocuklarımıza Allah’tan yardım diliyorum. Kazasız, belasız bir şekilde inşallah oradaki vazifelerini tamamlayıp tekrar evlerine, analarına, babalarının yanlarına, eşlerinin çocuklarının yanlarına dönmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
KarsValisi Rahmi Doğan konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına iç güvenlik şehitlerimiz, Şehit P. Asb. Kd. Çvş. Ömercan Yekebağcı, Şehit Polis Memuru Ergin Yılmaz ve Şehit Polis Memuru Musa Yüce’nin ailelerine ve 15 Temmuz Gazisi Fazıl Boztaş’a Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını takdim etti.
 
Törene; aziz şehitlerimizin aileleri, gazi ve gazi aileleri, Kars Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan , 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, daire ve kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 
 
AZİZ ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİMİZN ÖZGEÇMİŞLERİ 
 
ŞEHİT P. ASB. KD.ÇVŞ. ÖMERCAN YEKEBAĞCI
 
Şehidimiz Ömercan Yekebağcı 05.04.1989 tarihinde Kars ili Susuz ilçesinde doğdu. Şehidimiz ilk ve ortaokulu Susuz Atatürk İlköğretim okulunda okuyup, lise öğrenimiz Susuz lisesinde, üniversite öğrenimini de Erzurum Atatürk Üniversitesi büro yönetimi bölümünde tamamlamıştır. Şehidimiz Tuzla Piyade okulunda 2 yıl okuduktan sonra Isparta Dağ Komando Tugay Komutanlığında göreve başladı. 
 
Suriye El Bab’da icra eden Fırat Kalkanı Sınır Ötesi Operasyonunda görevlendirilmiştir. Bu operasyon esnasında terör örgütü mensuplarınca düzenlenen bombalı saldırı sonucu 21.12.216 tarihinde şehit olmuştur. 
 
Şehidimiz bekar olup şehidimizin babası Zeki Yekebağcı PTT’den emekli, annesi Hayret Yekebağcı ev hanımıdır. Toplga Yekebağcı (15.08.1987) doğumlu ve Nihal Yekebağcı ( 22.06.1995) doğumlu iki kardeşi vardır. 
 
ŞEHİT POLİS MEMURU MUSA YÜCE 
 
ŞEHİT Musa Yüce 10.10.1984 Kayseri Bünyan doğumlu ilk ve ortaokulu Bünyan Büyük Tuzhisar ilkokul ve ortaokulunda okudu. Bünyan Anadolu Lisesini bitirdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü 2005 yılında bitirdi. 2005-2008 yılları arasında Bünyan Anadolu Lisesinde İngilizce Öğretmenliği görevinde bulundu. 2009 yılında polis okuluna girdi  2009 yılında Hakkari’ye polis özel harekatı olarak atandı. 2010-2015 haziran ayına kadar Hakkari’de görev yaptı. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevini icra ederken 04.01.2016 tarihinde saat 06:30 sularında Diyarbakır Sur ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yapılan operasyonda çıkan çatışma sonucunda ağır yaralanmış kaldırıldığı Sur Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 04.01.2016 tarihinde şehit olmuştur. 

Şehidimiz eşi Hatice Yüce ev hanı olup Zehra Yüce (23.03.2013) ve Muhammet Ali Yüce (14.12.2014) adında iki çocuğu bulunmaktadır. 
 
ŞEHİT POLİS MEMURU ENGİN YILMAZ
 
Şehidimiz Engin Yılamaz 08.10.1984 tarihinde Kars ili Arpaçay ilçesinde doğdu. Şehidimiz ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Arpaçay ilçesinde tamamlamıştır. 2006 yılında polis meslek yüksekokulundan mezun olarak İstanbul ilinde 14.07.2006 tarihinde göreve baladı. Ardından Diyarbakır ve Diyarbakır Ergani ilçesinde çeşitli birimlerde görev yaptı. 

Diyarbakır Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görevini icra ederken 22.07.2016 tarihinde saat 02:30 sularında Diyarbakır Ergani ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yapılan operasyonda çıkan çatışma sonucunda ağır yaralanmış kaldırıldığı Ergani Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 22.07.2016 tarihinde şehit olmuştur.  

Şehidimiz bekar olup; babası Ömer Yılmaz emekli öğretmen, annesi Selmi Yılmaz ev hanımı ve kardeşi Onur Yılmaz Arpaçay ilçe mili eğitim müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapmaktadır. 
 
15 TEMMUZ DEMOKRASİ GAZİSİ FAZIL BOZTAŞ
 
Gazimiz 18.01.1975 tarihinde Kars İli Kağızman ilçesinde doğdu. Gazimiz ilkokulu Kağızman Değirmendere Köyünde, ortaokulu Kars Atatürk Ortaokulunda, lise eğitimini Kağızman Meslek Lisesinde tamamlamıştır. 1992 yılında PTT’de teknisyen olarak işe başlamıştır. Hala Sarıkamış Türk Telekom’’da meslek hayatını sürdürmektedir. 
 
Gazimiz olay tarihinde sağlık sebeplerinden dolayı Anakara’da bulunmaktadır. 15 Temmuz gecesi Ankara ili Mamak ilçesinde akraba ziyareti esnasında hain darbe girişimini haber alınması sonucu evde bulunan 74 kişi ile beraber Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne gitmiştir. Darbecilerin silahından çıkan kurşunla bacağından yaralanarak gazi olmuştur. Gazimiz evli olup 4 erkek çocuk babasıdır.  





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.