KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2021 19:57

Kars'ta Olimpik Kayakçılar Yetişecek

Kars'ta Olimpik Kayakçılar Yetişecek
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sarıkamış Belediyesi ve Sarıkamış Platformu tarafından hayata geçirilen 'Sarıkamış Spor Oyunları ve Olimpik Kayakçı Yetiştirme Projesi' tanıtım programı Sarıkamış'ta yapıldı.
Kars'ta Olimpik Kayakçılar Yetişecek

Kars Güncel-01-02 Ekim tarihlerinde Sarıkamış’ta düzenlenen etkinlikte 6-10 yaş aralığında öğrenimine devam eden öğrenciler arasından Alp Disiplini, Snowboard ve Kayaklı Koşu branşlarında yetiştirilmek üzere sporcu seçmeleri yapıldı. Ayrıca atletizm ve dağ bisikleti etkinliği düzenlendi.

Sarıkamış Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe; Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Ak Parti Kars Milletvekili 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Vali Yardımcıları Mehmet Zahit Doğu ve Tahir Yılmaz, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Arslan, Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Sarıkamış Platformu temsilcileri, STK temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kafkas Halkoyunları ekibinin gösterileri ile başlayan program, Kars Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç’ın gönderdiği kutlama mesajının okunması ve Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz,  Ak Parti Kars Milletvekili 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Arslan, proje Koordinatörü Yıldırım Candan’ın konuşmaları ile devam etti.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz: “Doğru planlama, sağlıklı ortamlarda ve bilimsel metotlarla verilen alt yapı eğitimi sonucunda disiplinli, karakterli, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi, üstün nitelikli, başarılı sporcular yetişir.”

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, yaptığı konuşmada, kış turizminin en güzel ve en önemli destinasyonlarından olan şehitler diyarı Sarıkamış’ta, şehitlerimizin manevi huzurunda, çocuklarla ilgili böylesine önemli bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek projenin önemine değindi.

65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’da, şampiyonluğun kolay olmadığını ifade ederek, ”Bu anlamda bu projeyi başlatanlar çok önemli bir adım atmış oldular. Ben bu şehrimizin her alanda gelişmesi ileriye doğru yürüyebilmesi adına bizim Ankara'dan oluşturduğumuz imkanların bir an önce hizmete dönmesi adına sayın valimize teşekkür ediyorum. Buda o anlamda ilklerden biri olacak gerek Sarıkamış kayak tesislerini yaptığımız yatırımlar gerek, Çamurlu Osman Yüce tesislerinin ihya edilmesi anlamında yaptığımız yatırımlar burada fiziki ortamların oluşması adına zaten yeterlidir. Önemli olan gençlerimizin bu yolda yürüyebilmesi ve bizde bunun içinde yoğun çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
 

Başarılı Sporcular Ödüllendirildi

Yapılan konuşmaların ardından 1-2 Ekim tarihlerinde düzenlenen atletizm yarışmalarında dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli hediyeler ile  dağ bisikleti etkinliğine katılanlara sertifikaları Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Ak Parti Kars Milletvekili 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, Sarıkamış Kaymakamı Doğan Kemelek ve Ak Parti İl Başkanı Adem Çalkın tarafından verildi.

Ayrıca projeye desteklerinden dolayı günün anısına Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve Ak Parti Kars Milletvekili 65. Hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a plaket takdim edildi.

Olimpik Kayakçı Yetiştirme Projesi

Sarıkamış Platformu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün müştereken hazırladığı “Olimpik Kayakçı Yetiştirme” projesi, 1-2 Ekim 2021 günlerinde düzenlenen “Sarıkamış Spor Oyunları ve Olimpik Kayakçı Seçmeleri” etkinlikleri ile hayata geçirilmektedir.

Proje ilk aşamada Sarıkamış ilçemizde öğretimine devam eden 6-10 yaş grubu öğrencilerimiz arasından Alp Disiplini ve Kayaklı Koşu branşlarında toplam 30 sporcu/öğrencinin seçilmesi ile başlayacaktır. Bu seçim için yapılacak değerlendirmenin ilk aşaması 01 Ekim 2021 Cuma günü yapılan ve 397 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen antropometrik ve fiziki uygunluk ölçümleri olmuştur. İkinci aşama ise kar üstünde yetenek ve adaptasyon ölçümleri şeklinde olacaktır. Nihai değerlendirme sonrasında seçilen öğrencilerin proje süresince okul sonrası tesise taşınması, malzemelerinin temini platform tarafından sağlanacak olup program; platform koordinatörü, müdürlüğümüz koordinatörü, antrenörlerimiz ve ilçemizde bulunan diğer yetkin eğiticilerden oluşturulacak bir heyet marifetiyle uygulanacaktır.

Böylece sporcularımız için daha uygun imkân ve fırsatlar ile ideal çalışma ortam ve programlarının oluşturulması sağlanarak, kayak branşında kısa, orta ve uzun vadeli hedefler ile Sarıkamış ve sporcusunun ulusal ve uluslararası başarılara ulaşması hedeflenmektedir.

Proje, Osman Yüce Kayak Evi ve Kayak Pistinde uygulanacak olup, tesisin yatılı sporcu eğitim merkezi olarak dönüşümünün tamamlanması ile sporcuların yatılı eğitim programına alınması planlanmaktadır.

Kars Valiliği himayesinde Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sarıkamış Belediyesinin destekleri, paydaş kurumların gayretleri ile yürütülecek projenin alanda oluşturacağı motivasyon, sinerji ve dinamizm ile, Sarıkamış’ın kar sporlarında, geçmişinde olduğu gibi hak ettiği yer ve konuma ulaştırılması hedeflenmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.