EĞITIM Haber Girişi : 18 Ocak 2019 18:53

Kars'ta Öğrencilerin Karne Heyecanı

Kars'ta Öğrencilerin Karne Heyecanı
Kars Valisi Türker Öksüz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili nedeniyle Yolaçan Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilere karne dağıttı.

Kars Güncel- Okul girişinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Kars Valisi Türker Öksüz, sınıfları gezerek öğrencilere karneleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti. Karne dağıtımında öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Vali Öksüz, öğrenciler ile bir süre sohbet ederek yarıyıl tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Karne dağıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kars Valisi Türker Öksüz; öğrencilere ilk kez karne dağıttığını belirterek, öğrencilerin karne heyecanlarına ortak olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Vali Türker Öksüz açıklamasında: “Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrencilerimizle birlikte karne dağıtımına katılınca insan eski kendi çocukluğuna gidiyor. Karne günleri çok heyecanlı günlerdir. Çünkü belli bir süre çalışıyorsunuz ve onun karşılığını görüyorsunuz. Dolayısıyla insan için, insan hayatı için ilkokul dönemi de, ortaokul dönemi de karne heyecanının en fazla yaşandığı dönemlerdir. Onun için ben de çocuklarla hem eski öğrencilik yıllarıma gitme fırsatı yakaladım hem de onlarla olmaktan çok mutlu oldum. Bu öğrencilerimiz pırıl pırıl, hakikaten ilimizde geleceğe hazırlamak durumunda olduğumuz neslimizin evlatları. Öğrencilerimize karşı çok büyük sorumluluklarımız var. Ülke olarak, toplum olarak onları hayata en güzel şekilde hazırlamamız lazım. Eğitmemiz ve aynı zamanda öğretmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında velilere de seslenen Kars Valisi Türker Öksüz, çocukların tatil boyunca istediklerini yapmalarına izin vermelerini istedi.

Karne dağıtım törenine; Kars Valisi Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile öğrenci ve veliler katıldı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.