YAŞAM Haber Girişi : 13 Mart 2020 20:45

Kars'ta Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy Etkinliği

Kars'ta Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy Etkinliği
Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u “Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy” etkinliğiyle andı.
Kars Güncel-Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile birlikte İstiklal Marşımızın kabulünün 99. Yıldönümü olan 12 Mart 2020 Perşembe günü “Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy” anma etkinliği saat 13:30’da Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Cihan ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu konuşmalarından sonra Doç.Dr.Ali Yiğit  Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve mesleğe bakış konusunda sunum yaptı. Daha sonra Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül “Meslektaşım Mehmet Akif Ersoy” adlı sunumda İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un edebi yönünün yanında kamuoyunda çokça bilinmeyen mesleği olan Veteriner Hekimliği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Sunumlardan sonra Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine geleneksel önlük giydirme töreni gerçekleştirildi. Etkinliğin son bölümünde Türk Süsleme Sanatçısı Veteriner Hekim Atilla Can tarafından geleneksel ebru süsleme sanatı konusunda uygulamalı bir workshop etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik sonrasında konuşan Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül “ Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile birlikte düzenlediğimiz “Meslektaşlarının Gözüyle Mehmet Akif Ersoy” etkinliğimiz ile İstiklal Marşının Yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ülkemize mal olmuş edebi kişiliğinden ziyade kamuoyunda pek bilinmeyen mesleği olan Veteriner Hekimliğine vurgu yapmak ve farkındalık yaratmak amacındaydık. Sayın Rektörümüzün ve Rektör Yardımcımızın katılımının yanısıra meslektaş adayı öğrenci kardeşlerimizin yoğun katılımı bizleri mutlu etti. Kendilerine konuşmamızda söylediğimiz üzere Mehmet Akif’in dizelerinde yeralan  “Çünkü bir tecrübe etsen senin aklın da yatar, bize insan hekiminden daha lazım baytar” düsturunu tüm ülke kamuoyumuza da duyurmayı mesleki bir borç olarak görüyorum. Birinci sınıftaki öğrenci arkadaşlarımıza sembolik olarak önlül giydirme töreninde Bölge Veteriner Hekimleri Odası olarak mesleki yaka rozetlerinden hediye ettik. Mesleki bilince, meslek etiği ve deontolojisine, Mehmet Akif Ersoy gibi meslek büyüklerimize haiz olmaları, hekimlik misyonundan hayatları boyunca uzaklaşmamaları için mesleki yaka rozetlerinin anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mezunu Meslektaşımız Dünyaca ünlü ebru süsleme sanatçısı Atilla Can da bizlere geleneksel ebru sanatı ile ilgili bilgiler verdi. Kendilerine teşekkürü bir borç biliriz. Bölge Veteriner Hekimleri Odası olarak Veteriner Fakültesi Dekanlığımız ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Kendilerine davetleri ve  bize meslektaş adayı öğrenci arkadaşlarımıza mesleği anlatma fırsatı verdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Etkinliğe Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Kapu, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Engin Kılıç, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mete Cihan ve Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül ile Veteriner Fakültesinden Akademisyenler ve Fakülte öğrencileri katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.