KARS Haber Girişi : 17 Nisan 2020 14:43

Kars'ta KYK Yurtları Koronavirüs Vakaları İçin Hazır

Kars'ta KYK Yurtları Koronavirüs Vakaları İçin Hazır
Kars Valisi Türker Öksüz (COVİD-19) koronavirüs vakalarında vatandaşların karantina sürelerini geçirmek için tahsis edilen KYK yurtlarında incelemelerde bulundu.
Kars Güncel- Kars'ta hizmet veren KYK yurtları Türkiye genelinde olduğu gibi koronavirüsle mücadelede tedbir amacıyla karantina altına alınan vatandaşlarımız için ev sahipliği yapıyor.

Kars Valisi Türker Öksüz yurtdışından ilimize gelecek olan vatandaşlarımızın karantinada tutulacağı KYK Yurtlarında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu geçtiğimiz günlerde konu hakkında; "Yurt dışından gelen vatandaşlarımızın karantina süreçlerini geçirdikleri 57 ildeki 84 yurdumuzda 12 bin 912 vatandaşımızı misafir ediyoruz. 20 bin 427 vatandaşımızı ise sağlıkla evlerine uğurladık. Bütün misafirlerimizin yurtlarımızdan esenlikle ayrılması en büyük dileğimizdir." ifadelerine yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'da yaptığı paylaşımda; "Karantina için KYK yurtları hayati ve tarihi bir misyon üstlendi, tebrikler.." açıklamasında bulundu.

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ise; "Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiştir. Bu kapsamda Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımız salgın hastalıkla mücadelede vatandaşlarımızın sağlıklarının korunması amacıyla tüm personeli ve imkanlarıyla hizmet vermektedir." açıklamasında bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.