KARS Haber Girişi : 13 Nisan 2018 12:07

Kars'ta Kurumlarda Yeni Hizmet Dönemi Başladı

Kars'ta Kurumlarda Yeni Hizmet Dönemi Başladı
Kars'ta Açık Kapı Hizmet Bürosu Vali Rahmi Doğan tarafından açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kars Güncel- Kars'ta kurumlarda hizmet standartlarını arttırmak ve vatandaşların istek, ihtiyaç, taleplerine kısa süre içerisinde çözüm bulmak amacı ile oluşturulan "Açık Kapı" projesi hizmet bürosu vatandaşların hizmetine açıldı.

Kars Valiliği Hükümet Konağı'nda oluşturulan Açık Kapı Hizmet Bürosu'nun açılışı Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkan Vekili Hüseyin Bedel, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç ve kurum amirleri tarafından gerçekleştirildi.

Kars Valisi Rahmi Doğan burada yaptığı açıklamada; Sayın Cumhurbaşkanımız'ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan bir hizmet, daha öncesinde hatırlarsanız Tek Adımda Hizmet Büroları hizmet vermeye başlamıştı 10 yıl öncesinde bütün illerimizde.  Türkiye'nin 81 ilinde çok kısa süre içerisinde faaliyete geçirildi, biz de bugün açılışını yapıyoruz. Buradaki amacımız vatandaşımızın kamu kurumlarına hızlı erişimini, kolayca ulaşımını sağlayabilmek. Bunun için burada uzman arkadaşlarımızı görevlendirdik. Bakanlığımız tarafından yapılan bir yazılım çerçevesinde talepler takip edilecek, vatandaşların hizmetleri çok hızlı bir şekilde sonuçlandırılmış olacak.Buraya gelen vatandaşlara başvuru numarası verilecek, bu numara ile taleplerini takip edebilecekler. Biz ikinci grupta yer alıyoruz, kısa süre içerisinde de 81 ilde faaliyete geçmiş olacak. Biz Valiliğin giriş kapısında bu hizmeti sunuyoruz, çünki vatandaşlar geldiği zaman kısa süre içerisinde işlerini çözüp çıkabilsin düşüncesi ile. Buradaki görevli arkadaşlarımız eğitimlerini aldılar, 5 kişi çalışacak şuanda 4 kişi görevlendirdik. burada hizmetleri sunacaklar, hayırlı uğurlu olsun." dedi.


AÇIK KAPI ”Milletin Kapısı”

Açık Kapı Nedir:

Açık Kapı Projesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ile İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğinde Açık Kapı “Milletin Kapısı” anlayışı ile uygulamaya konulmuştur.

 

Açık Kapı Projesi, Valiliklerimizde hayata geçirilen, vatandaşlarımızın talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirdiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı vatandaş odaklı yeni bir kamu hizmeti anlayışıdır.

 

Amaç: Vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmek, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmak, kronikleşmiş sorunlara çözüm üreterek Devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmayı sağlamak, vatandaşın kurumları dolaşmasının önüne geçmek, başvuru ve taleplerin tek bir elden koordine edilip vatandaşın karşılaştığı bürokratik engelleri ortadan kaldırmaktır.

 

Açık Kapı Birimleri, Valilik binalarının giriş katında hizmet vermektedir.

 

Açık Kapı uygulamasından kimler yararlanabilir:

Açık Kapı uygulamasından tüm vatandaşlarımız ve yabancı kimlik numarasına sahip göçmenler yararlanabilmektedir.

 

Açık Kapıya Başvurular Nasıl Yapılır:

Açık Kapı’ya Valilik girişlerinde bulunan Açık Kapı Birimlerine bizzat gelerek, www.acikkapi.gov.tradresinden veya mobil cihazlara yüklenebilen açık Kapı uygulaması kullanılarak başvuru yapılabilir.

 

Açık Kapı Başvuru Süreci:

-         Başvuru elektronik ortamda sisteme kaydedilerek, başvuru sahibine SMS yoluyla başvuru numarası gönderilir.

-         Başvurular Valiliklerde bulunan Açık Kapı sorumluları tarafından sistem üzerinden ilgili birime yönlendirilir.

-         Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilir.

-         İlgili birimlerde başvurular süratle değerlendirilerek en geç 7 gün içerisinde cevaplandırılır.

 

Açık Kapı Başvuru Sonucu Öğrenme:

Başvuru sahibine başvurusunun sonuçlandığına ilişkin bilgi SMS yoluyla gönderilir. Bu mesaj geldikten sonra; Açık Kapı birimlerinden, www.acikkapi.gov.tradresinden veya Açık Kapı Mobil uygulamasından başvuru sonucu öğrenilebilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kars36 01 Ocak 1970 02:00

    karsta her kurum bir dert özellikle sağlik icin diyorum...aile hekimkerinden tutunda hastanedeki o bilgi islemcilere kadar.sağliktaki sorun icin bu dört calısan yetmez..