GÜNDEM Haber Girişi : 01 Haziran 2023 02:03

Kars'ta Kurban Telaşı Başladı

Kars'ta Kurban Telaşı Başladı
Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşı kurbanlık telaşı sardı.

Kars'ta Kurban Telaşı Başladı

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşı kurbanlık telaşı sardı. Kurbanlık fiyatlarının her geçen yıl bir önceki yılı aratması ise dikkatlerden kaçmıyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar görücüye çıkmaya başladı. Yüksek oranda artan et ve benzer oranda yükseliş gösteren yem fiyatları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kurbanlık fiyatlarında artışa neden olurken, ortalama büyüklükteki bir hayvanın fiyatı pay başına 8 bin TL dolaylarında. Bu da bir asgari ücretlinin ortalama 7 kişilik kurbanlığa katılabilmesi için 1 aylık maaşına tekabül ediyor.

Bazı vatandaşlar Kurban bayramına bir aydan az bir süre kala kurbanlıklarını temin etmeye başladı. Fiyatların gün yaklaştıkça daha da artabileceğinden endişe ettiklerini kaydeden vatandaşlar, normal bütçedeki vatandaşın bu yıl kurban kesiminde zorluk yaşayabileceğinin de altını çizdiler.

Ayrıca vatandaşlar; son yıllarda kurban kesimlerinde genelde et fiyatlarının kurbanın anlam ve öneminin önüne geçecek konuşmalara neden olduğunu kaydederek, İslam aleminin bu yıl 28 Haziran 2023 tarihinde idrak edeceği Kurban Bayramı ve bundan sonraki bayramlarda etin fiyatının konuşulmadığı ve paylaşımın daha da artacağı bayramların gelmesi temennisinde bulunuyor.