KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Nisan 2018 13:58

Kars'ta Kültür Şöleni Bugün Başlıyor

Kars'ta Kültür Şöleni Bugün Başlıyor
Kafkas Üniversitesi tarafından 16-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Kafkasya Kültür Şöleni bugünbaşlıyor.
Kars Güncel- Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan tarafından yapılan davette; "Kafkasya coğrafyasındaki paydaş ülkelerin sahip oldukları ortak mirastan yola çıkarak, geleceğe ışık tutacak bir vizyon belirlemek dil, kültür, sanat, tarih, ekonomi, eğitim gibi alanlarda birikimlerimizi paylaşabilmek adına 16-18 Nisan 2018 tarih aralığında” Kafkasya Üniversiteleri Bilim ve Kültür Şöleni” düzenlenecektir.
Çok kültürlü bir yapıya sahip olan; çeşitli boyların, dillerin ve kültürlerin harmanlandığı ve çağlar boyunca medeniyetlerin buluşma noktası olarak canlılığını sürdürdüğü Kafkasya’nın uluslararası arenada hak ettiği itibarı görebilmesi için müşterek kültürel değerlerin canlılığının korunması ve sonraki nesillere aktarılmasının son derece önemlidir.
Bu kapsamda düzenlenecek etkinliğin temel amacı, Kafkasya ile Anadolu’yu buluşturan Kafkas Üniversitesi ve bölge üniversitelerinin sosyal ve kültürel ortamda da merkez rolünü üstlenmeleri ve temsil düzeyi olarak bölgedeki ilişkilerinin canlı tutulmasına öncülük etmeleridir. Bu vesile ile karşılıklı işbirliğimizi güçlendirmek, ortak kültür ve değerlerimizi yaşatabilmek, daha güçlü bir Coğrafya yaratmak ve sahip çıkmak adına adına sizleri Üniversitemizde ağırlamak bizleri onurlandıracaktır." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.