KARS Haber Girişi : 01 Mayıs 2020 20:58

Kars'ta Koronavirüs'te Son Durum Tablosu

Kars'ta Koronavirüs'te Son Durum Tablosu
Kars'ta COVİD-19 pandemisi nedeniyle test sonucu pozitif olan toplam vaka sayısı 85'e yükselirken tedavisi tamamlanarak iyileşen hasta sayısı ise 45'e yükseldi.
Kars Güncel- Ass. Dr. Mustafa Kemal Eski'nin yaptığı ve resmi olmayan son paylaşıma göre Kars'ta bugün itibariyle toplam vaka sayısı 85'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan izin doğrultusunda bakanlığın açıkladığı sayısal veriler üzerinden analizler hazırlayan Dr. Mustafa Kemal Eski'den edindiğimiz bilgilere göre Karsın Koronavirüs'te son durum tablosu şu şekilde;

Kars'ta Toplam Vaka Sayısı 85 İyileşen Hasta Sayısı 45
Kars'ta bugün itibari ile yapılan test sayısı 1870 üzerinde olup, toplam pozitif vaka sayısı ise 85'e yükselirken, aktif vaka sayısı ise 34 oldu. Pozitif vaka sayılarının yerleşim yerlerine göre dağılımının ise Kars Merkez'de 77, Kağızman İlçesinde 4, Selim İlçesinde 4 olduğu belirtildi.

Ayrıca pozitif vakalardan hastanelerde tedavi işlemleri gerçekleştirilen 45 hastanın ise iyileşerek sağlığına kavuştuğu, yoğun bakımda yatan hasta sayısının 1 olduğu ve şu ana kadar Kars'ta 6 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

Kars'ta Toplam Karantina Sayısı Kaç?
Kars'ta karantina altında bulunanların sayısal dağılımı ise şu şekilde; Filyasyon karantina sayısı: 13 , KYK Yurtlarında Karantinada Olanların Sayısı: 193 kişi olurken toplam 206 kişinin hastane ve KYK yurtlarında karantina altında olduğu öğrenilen bilgiler arasında.

Kars'ta Koronavirüs Ölümleri 40 Yaş Üzeri
Kars'ta koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin yaş aralığı ise 40 yaş üzerinde olmakla beraber, Merkezde filyasyondan kaynaklı vakalar azalırken, sadece yurt vakaları artış gösterebiliyor. Kars'ta an itibariyle entübe edilen edilen hasta bulunmazken, Kars çevre illere göre sosyal izolasyon konusunda büyük başarı sağladığı görülüyor. 

Kars'ta Tedbirlere Eksiksiz Devam Edilmeli
Kars'la ilgili koronavirüs tablosununa ilişkin bilgilendirme yapan Dr. Mustafa Kemal Eski, Karslı vatandaşların korona tedbirlerine ve sosyal izolasyona dikkat etmeleri konusunda da uyarılarda bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kars 01 Ocak 1970 02:00

    Bakanlığın