KARS Haber Girişi : 23 Nisan 2020 16:25

Kars'ta Korona Karantinasında ki Vatandaşlardan Mesaj Var

Kars'ta Korona Karantinasında ki Vatandaşlardan Mesaj Var
Kars'a yurt dışından getirilerek 14 günlük karantina süresini geçirmek üzere KYK yurtlarına yerleştirilen vatandaşlardan mesaj var; " Bir Vatan, Bin Kıvanç, Binbir Teşekkür..."

Kars Güncel-Bugün 23 Nisan 2020, Ulusal Egemenliğimizin sembolü olan Gazi Meclisimizin kuruluşunun  100.  yılı.  Bizler eğitim, iş, kariyer veya başka sebeplerle geçici olarak İrlanda Cumhuriyeti’nde bulunan ve Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere bağlı olarak  uçuşların durması neticesinde ülkeye dönemeyen Türk vatandaşlarıydık. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla harekete geçen Dışişleri, İçişleri ve Sağlık bakanlıklarımız başta olmak üzere ilgili kurum ve birimlerin başarılı koordinasyonu neticesinde; 20 Nisan 2020 tarihinde Dublin şehrinden hareket eden uçak ile Kars’a transfer edildik. İpekyolu KYK Öğrenci Yurdunda 14 günlük karantina sürecimizi geçirmekteyiz. Ne ilginçtir ki 4 gün önce sıla hasreti çeken bizler, bugün vatan denildiğinde iliklerimizi titreten tarihi olayların yaşandığı Serhat şehrimizde  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın haklı kıvancını ve mübarek Ramazan ayını vatan topraklarında karşılamanın huzurunu yaşıyoruz. Bu şanlı toprakların, bu kadim milletin bir parçası ve Kars’lı vatandaşlarımızın misafirleri olarak bizler, İpekyolu KYK öğrenci yurdundaki anılarımıza dair kısa bir değerlendirmeyi ve şükranlarımızı paylaşmayı borç biliyoruz.

Öncelikle sürecin tüm aşamalarının detaylı bir şekilde değerlendirilerek, enbaşından yurtlara yerleştirilme kademesine kadar geçen süre zarfında sağlık ve hijyen koşullarına önem verildiğini görmek bizleri bu Yüce Devletin birer vatandaşı olarak tekrar gururlandırmıştır. Öyle ki,  adına büyük denilen hiçbir devletin cesaret edemediği kapsamda bir transfer ve konaklama imkanı  sağlanmıştır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen tüm devlet büyüklerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bizler Dublin’den Ankaraya gideceği bildirilen bir uçakla geldiğimiz için başlangıçta rotamızın Kars olacağını bilmiyorduk. Gönül isterdi ki tarih ve bereket kokulu bu topraklara başka koşullar altında gelip tüm güzelliklerini keşfetme imkanı bulalım. Ne yazık ki şartlar bunu mümkün kılmasa da, kalacağımız tesisin önünde bizleri bayraklar sallayıp yöresel danslar eşliğinde coşkulu bir biçimde karşılayan ekibi gördüğümüzde nutkumuz tutuldu.  Bu muhteşem görüntü ile daha ilk dakikada nasıl bir misafirperverlik gösterileceğini hissettiren değerli Karslı hemşehrilerimize ve Kars gönüllülerine teşekkür etmek istiyoruz.

Ailelerimize ve yakınları yurt dışından gelecek olan diğer ailelere seslenmek istiyoruz. Kesinlikle endişelenmeyin. Olabilecek en güzel koşullarda misafir ediliyoruz. Odalarında tek kişi kaldığımız tesiste üç öğün yemeğimiz odamızın önüne gelmekte, düzenli sağlık kontrolümuz yapılmakta, tırnak makasından, kolonyaya, diş fırçasından termosa kadar herşey  yeni ve hazır olarak ihtiyacımıza sunulmaktadır.Bu zorlu süreçte ve belki de kısıtlı koşullarda valiliğimizin yakın takibiyle yurt müdürümüz başta olmak üzere herkes en ufak  talebimizi dahi gözardı etmeden çözüme kavuşturulmak için canla başla çalışarak emek vermektedir.

Misafirliğimizi evimizdeymiş gibi konforlu bir şekilde geçirebilmemiz için ellerinden geleni yapan hatta öyle ki ailelerinden fedakarlık ederek geç saatlere kadar destek olan gönüllüsünden sağlık çalışanına, temizlik personelinden kantin görevlisine yemekhane çalışanına, idari personelinden yöneticisine kadar ismini sayamadığımız ancak tabiri caizse kanatsız tüm meleklerimize ne kadar teşekkür edilse az kalır.

Tüm dünyada etkili olan pandemik salgın krizini en iyi şekilde yönetmeye çalışan ülkelerden biri olarak; İrlanda ve Malta’dan ülkesine dönmesi sağlanan ve Türkiye’nin neredeyse her ilinden bireylerin yer aldığı ekibimizin misafirliği sonunda sevdiklerimize olabildiğince hızlı ve kesintisiz bir organizasyonile ulaştıracağımıza ve sürecin diğer her aşağısında olduğu gibi olumlu şekilde noktalanacağına dair olan inancımız tamdır.

Bu süreç bir kez daha göstermiştir ki büyük devlet olmak sözle değil icraat ile mümkündür. Tarihsel kodlarından gelen devletli toplum bilinci ve kadir şinas misafirperverlik örneği bizim nasıl sağlam temeller üzerinde yükseldiğimizin göstergesidir. Devlet büyüklerimiz ve vefalı Karslı hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, mübarek Ramazan ayının devletimizin ve milletimizin birliğini, yüceliğini pekiştirmesini diliyoruz. Saygı ve Şükranla..

İpekyolu KYK öğrenci yurdu misafirleri

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.