YAŞAM Haber Girişi : 26 Eylül 2018 22:45

Kars'ta Kışın Habercisi Kestane Satıcıları Mesailerine Başladı

Kars'ta Kışın Habercisi Kestane Satıcıları Mesailerine Başladı
Kars'ta vatandaşlar arasında kış mevsimin geldiğinin habercisi olarak görülen kestane satıcıları Kars Caddeleri'nde yerlerini aldı.

Kars Güncel- Kars'ta Eylül ayının bitmesine sayılı günler kala ve havaların soğumasıyla birlikte kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceklerinden olan kestane satıcıları cadde ve sokaklarda ki yerlerini aldı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinden Kars'a gelerek kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerden biri olan kestane satışına başlayan kestane satıcıları şimdiden rağbet görmeye başladı. Kazımpaşa Caddesi, Faikbey Caddesi üzerinde kestane satış tezgahlarını açarak kestane satışına başlanıldı.

Kestane satıcıları kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte köşe başlarında kurdukları kestane ocaklarında satış yapıyor. Satışlarının akşam saatlerinde biraz arttığını ifade eden kestane satıcıları "Sabah saatlerinde kestane satışlarımız durgun ama akşam saatlerinde daha fazla satıyoruz. Satışlara daha iki gün önce başladık. Umduğumuz gibi satış yapamasak bile halimizden memnunuz" dedi.

Kestanenin nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı olduğu bildirildi.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.