SİYASET Haber Girişi : 20 Şubat 2018 12:14

Kars'ta ki Öğrenci İntiharları Meclis Gündeminde

Kars'ta ki Öğrenci İntiharları Meclis Gündeminde
Ayhan Bilgen Kars’taki İntihar Olaylarını Meclise Taşıdı
Kars Güncel- HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen; Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması üzere Kars'taki 04 Şubat 2018 tarihinde Kafkas Üniversitesi anastezi bölümü öğrencisi Sonay Ç. Kaldığı yurtta koluna enjekte ettiği bir madde ile, yine aynı bölüm öğrencisi Mahmut Ekrem KANTARLI ise 15 Şubat 2018 tarihinde Kafkas Üniversitesi Araştırma ve uygulama merkezinde staj yaparken, hastanenin lavabosunda koluna enjekte ettiği bir madde ile intihar etmesinden ötürü soru önergesi sundu.
Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması üzere Kars'ta ki iki üniversite öğrencisinin intihar vakaları hakkında sormuş olduğu soru önergesi şu şekilde. 
“Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.
1.04 Şubat 2018 tarihinde Kafkas Üniversitesi anastezi bölümü öğrencisi Sonay Ç. Kaldığı yurtta koluna enjekte ettiği bir madde ile, yine aynı bölüm öğrencisi Mahmut Ekrem KANTARLI ise 15 Şubat 2018 tarihinde Kafkas Üniversitesi Araştırma ve uygulama merkezinde staj yaparken, hastanenin lavabosunda koluna enjekte ettiği bir madde ile intihar ettiği basına yansımıştır. Aynı bölümde okuyan bu iki genç öğrencinin, on gün arayla intihar etmesi bir tesadüf müdür? 
2. Her iki intihar olayının bir biri ile bağlantısı olabileceği yönünde bir araştırma yapılmış mıdır? Yapılmışsa hangi sonuçlara ulaşılmıştır?
3. Bu iki öğrencinin kollarına enjekte ederek ölümlerine neden olan madde nedir? Bu tür maddeler piyasada rahatlıkla temin edilebilir türden midir?
4. Anastezi öğrencileri gerek eğitim, gerek staj esnasında, ölümcül sonuçlara yol açabilecek kimyasallara erişimde herhangi bir denetim var mıdır? Varsa bu maddelere nasıl ulaşabilmişlerdir?
5. Eğitim ve staj esnasındaki uygulamalarda öldürücü kimyasal ve tıbbi malzemelerin kontrolü ve denetimi ne şekilde yapılmaktadır? 
6. Bu iki intiharın diğer gençlerde etki ve özenti yaratmaması açısından önleyici tedbirler alınmış mıdır? Alınmışsa nelerdir? 
7. Anastezi bölümü öğrencilerini intihara sürükleyen, sosyoekonomik, sosyokültürel ve sosyopsikolojik gibi etkenler göz önünde bulundurularak, herhangi bilimsel bir araştırma yapılacak mıdır?”


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.