YAŞAM Haber Girişi : 27 Aralık 2019 20:36

Kars'ta Kar Yağışını Halaylarla Karşıladılar

Kars'ta Kar Yağışını Halaylarla Karşıladılar
Kars'ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışını vatandaşlar halaylar çekerek eğlenceye çevirdiler.
Kars Güncel- Etkili olan sağanak yağış akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Uzun süredir kar yağmasını bekleyen vatandaşlar yağan karın altında çeşitli etkinliklerle bu anların tadını çıkarttılar.

Kars'ta özellikle mesai saatinin bitmesinden sonra başlayan kar yağışı bir anda kenti beyaza bürüttü. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar kentin sokaklarında yürüyerek, halay çekerek, ateş yakarak ve fotoğraf çekilerek bu anları ölümsüzleştirdiler.

Kars Kalesi eteklerinde bulunan Kars yazısının olduğu alan akla ilk gelen noktalar arasında oldu. Buraya gelen özellikle üniversite öğrenimi gören bayanlar yağan kar altında halay çektiler. Halay çeken öğrenciler Türkiye'nin farklı illerinden öğrenim görmek için Kars'a geldiklerini belirterek bu şehre karın gerçekten çok yakıştığını ve bu şehri sevdiklerini ifade ederek, uzun süredir yağmayan kara hasret kaldıklarını ve bu sebeple halay çekerek eğlendiklerini belirttiler.

Esnaflar kaldırımlarda kar temizliği yaparken, bazı gençlerin ateş yakarak kar yağışını izledikleri kentin bir başka caddesinden de yine farklı bir müzik sesi duyuldu. Halk Eğitim Merkezi'nde kurs gören vatandaşlarda yağan kar altında araçlardan açtıkları müzikler ile halay çekerek eğlenmeyi tercih ettiler. 

Kars'ta Halaylı Kar Manzaraları Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.