ASAYİŞ Haber Girişi : 15 Aralık 2019 21:17

Kars'ta Hamile Eşini Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası

Kars'ta Hamile Eşini Öldüren Kocaya Müebbet Hapis Cezası
Kars'ta 8 aylık hamile eşini öldüren kocaya ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.
Kars Güncel- Karsın Sarıkamış ilçesinde 30 Mayıs 2018 tarihinde 8 aylık hamile eşi Sezen Alkan'ı bıçaklayarak öldüren ve gelinini kurtarmak isteyen annesi Hediye Alkan'ı da elinden yaralayan inşaat işçisi koca Barış Alkan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen dava duruşması sonuçlandı.

Kars Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada Sezen Alkan'ın katil zanlısı olan kocası sanık Barış Alkan, 'nitelikli kasten öldürme' suçundan iki kadın üye hakimin oy çokluğu ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Mahkeme heyeti Barış Alkan'a iyi hal indirimi de uygulamadı.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN KARŞI GÖRÜŞ

Mahkeme Başkanı meslektaşlarının bu görüşüne karşı çıkarak, Barış Alkan'a haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiğini bildirdi.

Olay: 30 Mayıs 2018 tarihinde Karsın Sarıkamış İlçesi Şehitler Mahallesi'nde meydana geldi. İnşaatlarda çalışan Barış Alkan, 3'üncü çocuğuna 8 aylık hamile olan eşi Sezen Alkan'ı, ağzını, burnunu, kulağını kestikten sonra defalarca bıçakladı. Gelinini kurtarmak için kendisine engel olmak isteyen annesi Hediye Alkan'ı da yaraladı. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri, Sezen Alkan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. 8 aylık hamile olan Sezen Alkan'ın karnındaki bebeği Erzurum'da yapılan sağlık işlemlerinin ardından kurtarıldı. Olay sonrası kaçan katil koca güvenlik güçleri tarafından ormanlık alan içerisinde ağaç kovuğunda yakalanmıştı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.