KARS Haber Girişi : 03 Eylül 2018 23:27

Kars'ta Eski Milli Eğitim Lojmanları Kaderine Terk Edildi

Kars'ta Eski Milli Eğitim Lojmanları Kaderine Terk Edildi
Kars'ta Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan önceden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojman olarak kullanılan binaların boşaltılması sonrasındaki hali içler acısı.
Kars Güncel- Kars'ta bulunan eski Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların son haline mahalle sakinleri tarafından tepki gösterildi. Lojmanların tamamen boşaltılması sonrasında kimliği belirsiz kişi ve kişilerce camları kırılarak adeta harabeye dönmüş durumda.
Mahalle sakinleri lojman binalarının kaderine terk edilmesine sitem ederek, sahipsiz bu binalara gençler gelip giriyor, önce sapasağlamdı camlarını kırdılar, içine girerek eşyaları götürmeye başladılar. Zaman zaman denk geliyoruz evlerin içerisinde kalorifer petekleri tesisatları vardı, bunları bile söküp götürmüşler hırsızlar. Devlet yetkililerinden bu duruma çözüm bulmalarını istiyoruz."şeklinde beyanları oldu.
Can Güvenliğimiz Yok, Geceleri Korkuyoruz, Hırsızlar Dadandı
Milli Eğitim Müdürlüğü Lojmanı olarak kullanılan binalar daha sonra Milli Emlak Müdürlüğü'ne devrediliyor. Akıbetinin ne olacağı veya bu alanda herhangi bir proje çalışması olup olmadığı bilinmez iken haber için gittiğimiz lojmanlarda çevre sakinlerinden yaşlı bir teyze yanımıza gelerek şu ifadeler ile her şeyi özetledi; Allah vere Devlet gele sahip ola. Harabe oldu, Can güvenliğiniz Yok geceleri korkuyoruz evin önünde aracımız var ne olacağı belli değil.
Şikayet olunca polis geliyor. Burada fakülte de öyle Doğum evi öyle oldu. Burayı devlet sahipsiz bıraktı böyle oldu. Burayı bırakıp gitmeleri çok yazık oldu, çok güzel binalar vardı sahipsiz bıraktılar yazık oldu. Devlet buraları virane koydu gitti." şeklinde oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kars36 01 Ocak 1970 02:00

    kullanilmayan bu þur yerler tehklike saciyor. madde bagimlisi genclerin kacaklarin tecavuzculerin meskeni olur.temizlenmeli bu sekilde bırakilmamalidir.

  • Ayşe Tağcı 01 Ocak 1970 02:00

    Verenhane diye bir sözcük Yok doğrusu viranhane dir. Bir de başlık atmışsınız !