KARS Haber Girişi : 28 Aralık 2018 14:16

Kars'ta Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Kararları Alındı

Kars'ta Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Kararları Alındı
Kars Valiliği'nde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Kars İl Eylem Planı taslağı onaylandı.

Kars Güncel- Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Kars İl Eylem Planı taslağının onayı için 25.12.2018 tarihinde Valilik Kar Toplantı Salonunda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Vali Yardımcısı Serdar Demirhan başkanlığında yapılmıştır.

Toplantı Vali Yardımcısı Serdar Demirhan'ın toplantı gündemi ile ilgili açılış konuşmasının ardından ŞÖNİM Kuruluş Müdür V. Selvi Rüya Ubiç’in Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle ilgili Kars’taki mevcut durumu, 2018 yılı içerisinde ilimizde yapılan çalışmalar ve Eylem Planı taslağını içeren sunumu ile devam etmiştir. Onaya sunulan Eylem Planı taslağı Vali Yardımcısı Serdar Demirhan ve komisyon üyeleri tarafından onaylanarak 2019 yılı Ocak ayı itibarıyla faaliyet çalışmalarına başlanması kararı alınmıştır.

"Erken Yaşta ve Zorla Evlilik verilerinde Türkiye ortalamasının üstünde olan İl’imiz TÜİK verilerinde 2016 yılın da % 15,2 lik bir oranla ikinci sırada, 2017 yılında % 11,6 lık bir oranla altıncı sırada yer almaktadır. Mevcut durum göz önünde bulundurularak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşu olan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü koordinatöründe Kars Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Kafkas Üniversitesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kars Barosukomisyon üyeleritarafından Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Kars İl Eylem Planı taslağı oluşturulmuştur. 25.12.2018 tarihinde Vali Yardımcısı Serdar DEMİRHAN başkanlığında yapılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısında hazırlanan eylem planı taslağı onaylanarak 2019 Ocak ayı itibari ile yürürlüğe girmesi kararı alınmıştır. Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Kars İl Eylem Planı içeriğinde; muhtarların, kamu kurum ve kuruluş çalışanlarının bilinçlendirilmesi, okula devam etmeyen çocukların tespit edilerek okula devamlarının sağlanması için gereken desteğin verilmesi, hane ziyaretleri ve kahvehane toplantılarının yapılarak ailelerin bilinçlendirilmesi, Erken Yaşta ve Zorla Evliliğin çocuklar,aileler ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekecek farkındalık çalışmalarına ağırlık verilmesi gibi faaliyetlere yer verilmiştir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.