GÜNDEM Haber Girişi : 14 Temmuz 2023 22:25

Kars'ta Demokrasi Zaferi'nin 7'nci Yıl Etkinlikleri

Kars'ta Demokrasi Zaferi'nin 7'nci Yıl Etkinlikleri
Fetullahçı Terör Örgütü Fetö?nün 15 Temmuz 2016 günü kalkıştığı hain darbe girişimi karşısında aziz milletimizin göstermiş olduğu onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferimizin 7'nci yılındayız.

Kars'ta Demokrasi Zaferi’nin 7'nci Yıl Etkinlikleri

Fetullahçı Terör Örgütü Fetö’nün 15 Temmuz 2016 günü kalkıştığı hain darbe girişimi karşısında aziz milletimizin göstermiş olduğu onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferimizin 7'nci yılındayız.

Kars’ta gösterilen onurlu mücadelenin ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Kars Valiliği’nce bir dizi program düzenleniyor. Düzenlenen programlara Kars Valiliği tarafından yapılan duyuruda tüm vatandaşların katılması istendi.

Kars Valiliği önünde Atatürk anıtına çelenk koyma programı ile başlayacak olan etkinlikler Kars Şehitliği ziyareti, Fethiye Camii yanında bulunan Cumhuriyet Mahallesi Millet Bahçesi’nde demokrasi şehitleri anısına fidan ekimi ile devam edecek.

Ardından Bedesten bölgesinde resim sergisi ile sürecek programda Evliya Camii’nde Mevlid-i Şerif okunacak. Sonrasında ise Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ikamet eden 15 Temmuz Gazisi ziyaret edilecek. Ziyaretin ardından Türkiye Yüzyılı Kahramanları temalı bisiklet turu düzenlenecek. 15 Temmuz programı Demokrasi Zaferi Konulu Konferans, Türkiye Yüzyılı Kahramanları temalı araç korteji ve bayraklı sembolik yürüyüş ile sona erecek.

Anma programı akşam saatlerinde ise Kars Polis Evi önünde devam edecek. Burada bir araya gelecek olan kalabalık için ise Kuran-ı Kerim Tilaveti, protokol konuşmaları, 15 Temmuzda yaşananların video gösterimi, İlahi dinletileri, kahramanlık türküleri konser dinletisi, aşık atışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları yer alacak. Etkinlikler tüm camilerden yükselen sela sesleri ve demokrasi nöbeti ile son bulacak.