KARS Düzenleme Tarihi : 02 Eylül 2020 18:29 Haber Girişi : 02 Eylül 2020 18:32

Kars'ta Çocuk İşçiliğin Sonlandırılması Amaçlanıyor

Kars'ta Çocuk İşçiliğin Sonlandırılması Amaçlanıyor
Kars'ta çocuk işçiliği ile mücadele ve çocuk işçiliğin sonlandırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Kars Güncel-2017-2023 Çocuk İşçiliği İle Mücadele Ulusal Eylem Planında ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Programında çocuk işçiliği ile mücadele ile ilgili hedeflere yer verilmiştir. Bu kapsamda Kars için hazırlanan eylem planı 2020 Yılı Ocak Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında onaylanmış ve İlimizde yürütülecek faaliyetlerin uygulanması için işbirliği yapılacak olan kurumlar belirlenmiştir.

31.08.2020 tarihinde Kars Çalışma ve İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,  Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Emniyet İl Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Kars Belediyesi personellerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Kars Çalışma ve İş Kurumunda gerçekleştirilen toplantıda, eylem planı kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi yapıldı ve yapılacak çalışmalar ile Kars’ta Çocuk İşçiliğinin sonlandırılması hedeflendi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.