KARS Düzenleme Tarihi : 07 Kasım 2020 20:49 Haber Girişi : 07 Kasım 2020 21:02

Kars'ta Bazı Esnaflar İzmir Depremini Rant Kapısına Çevirdi

Kars'ta Bazı Esnaflar İzmir Depremini Rant Kapısına Çevirdi
Kars'tan İzmir depreminde mağdur olan vatandaşlara kuru gıda ve battaniye yardımında bulunmak isteyen bir vatandaş adeta isyan etti.

Kars Güncel- İzmir Seferihisar'da meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrasında tüm Türkiye adeta İzmir için tek yürek olurken ülkenin dört bir yanından depremzedelere vatandaşlar tarafından yardım ulaştırıldı.

Kars'ta yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir memurun İzmir'li depremzelere yardım göndermek için karşılaştığı durum hepimizin bir kez daha vicdan muhasebesi yapması gerektiğini gözler önüne koydu.

Sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla bize ulaşan takipçimizin o mesajı; "Selamun aleyküm, İyi günler kardeşim. Sana bugün iç sesimi dışarı vurmak adına trajikomik yahut ağlanası halimizden bahsedeceğim. İzmir deprem zedeler için kargoları ardım elimde 8 koli eşya var bunların Kars'tan İzmir'e ulaşması lazım ne yapabiliriz soruma cevaben maalesef kuru bakliyat ve battaniye olur dediler.İzmir'de yakınlarım var ve en başta gelen ihitiyaç kıyafet olduğunun farkındayız. Virüs bahane edilemez hepsi yeni aldındı. Kars'ta bir otobüs firmasına bugün giderek 8 koliyi deprem zedelere göndermek istediğimi belirttim. Tüm kolileri verdim ücret için 400 TL istediler. Depremzedeler için olduğunu belirttim, oradaki 4 personelin yardım severliğine hayran kaldım. 250 TL zar zor indirebilmişken birisi 400 den aşağı olmaz dese de belki birisinin vicdanı el vermedi, paranın da zaafiyetine kapılarak yine 250 olur dediler. Sağolsunlar ücret mühim değil. 1000 TL deselerde verecektim. Para bitmez, bulunabilir bir materyal fakat vicdan bitince telafisi olmaz. Kars'ta memurum ve bu zor günde bu vicdan muhakemesini hayatım boyunca unutmayıp anlatacağım. Taşımacı şirketlerin medya organlarıyla yapılan yardım çağrıları rant ve riyadan ibaret olduğunu gördüm." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.