KARS Haber Girişi : 27 Ocak 2021 17:51

Kars'ta Aşı Yapılan Kişi Sayısı 3 Bin 959 Oldu

Kars'ta Aşı Yapılan Kişi Sayısı 3 Bin 959 Oldu
Kars'ta koronavirüs aşı uygulamaları devam ediyor. Bugün itibariyle aşı uygulanan kişi sayısı 3 bin 959'a yükseldi.
Kars'ta Aşı Yapılan Kişi Sayısı 3 Bin 959 Oldu

Kars Güncel- Koronavirüs'le mücadele kapsamında Çin'den getirilen aşı tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da planlanan gruplara yönelik uygulama çalışmaları devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye Aşı Tablosu'na göre sağlık çalışanları ve ikinci etapta bulunan riskli gruplarda ki 1 milyon 520 bin 21 kişiye birinci faz aşı uygulaması yapıldı. Kars'ta aşı uygulanan kişi sayısı ise 3 bin 959 kişi olarak paylaşıldı.

Ayrıca yine bakanlığın Hayat Eve Sığar uygulamasında ki vaka yoğunluk haritasında alınan tedbirler ve denetimlerle birlikte Kars'ın vaka yoğunluğunda büyük oranda düşüş yaşandığı görülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aşı Açıklaması 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin meclisteki grup toplantısında aşı çalışmaları hakkında; "An itibariyle 10 milyon doz aşı ülkemize geldi. Gelişmiş ülkeler aşı bulamıyor. Biz 50 milyon dozun 10 milyonunu tedarik etmiş durumdayız. En kısa sürede hedef kitlenin tamamına uygulanacaktır." dedi.

Kars Valiliği bünyesinde görev yapan ekipler vatandaşlar ve işletmeler üzerinde denetimlerini sürdürerek halkın alınan tedbirlere daha fazla uymalarını, rehavete kapılmadan maske, mesafe ve hijyen konularına özen göstermeleri vurgusu yapılıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.