Kars'ta 'Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak' Etkinliği

Kars Güncel- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilen “Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” etkinliği kapsamında ay-yıldızlı şanlı Türk Bayrağı 7 bölgeden yola çıktı. Ardahan’dan Kars’a gelen Türk Bayrağı Doğu Anadolu Bölgesi’ni dolaşacak.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesinde tüm illeri dolaşacak Türk Bayrağı için devir teslim töreni Kars’ta gerçekleştirildi.

Kars Şehitliğinde düzenlenen törene Kars Valisi ve Belediye Başkanı Türker Öksüz, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid Doğu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ile öğrenciler katıldı.

Türk Bayrağını Ardahan’dan Kars’a getiren Dilber Deli bayrağı öperek Seçkin Sezer Yumrutay’a teslim etti, Yumturay ise öperek Türk Bayrağını teslim aldı.

Devir teslim törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kars Vali/Belediye Başkanı Türker Öksüz, “Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından 18 Mart hem Çanakkale Şehitlerimize hem de Şehitler Günü olarak kutluyoruz. Bugün burada 81 genç 81 bayrak projesi çerçevesinde bir bayrak devir teslim töreni yapıyoruz, kuruluşlarımızda kalan gençlerimiz bizim bağımsızlığımızın sembolü olan istikbalimizin sembolü olan bayrağımızı bir birlerine devrederek Çanakkale Şehitliğinde son bulacak bir törenin icrasını yürütüyorlar. Tabi biz hem ülke olarak hem şehir olarak vatan sevgisi, bayrak, istikbal ve bu vatan için canını feda etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Tarihimiz bu anlamda zaferlerle doludur. Sarıkamış, 90 bin vatan evladını vatanı uğruna, istikbali uğruna, bayrak, ezan sevgisi adına ve bunların uğrunda canını feda ettiği çok önemli bir destanın yazıldığı yerdir. Bugün de burada gençlerimiz aynı heyecanla, aynı ruhla, aynı vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle Çanakkale Şehitlerimizi bir kez daha ve bütün şehitlerimizi bir kez daha burada anmış oluyorlar. Vatandaşlarımıza vermek istediğimiz mesaj şudur; aslında bugün biz vatanımızdan, bayrağımızdan, ezanımıza ecdadımızın sahip çıktığı gibi yıllar önce nasıl canını feda etmişse aynı ruhla sahip çıkarak ülkemizi ilelebet sonsuza kadar bağımsız ve hür biçimde yaşatabiliriz. Onun için ben gençlerimizi bu ruhu çok iyi bilmeleri, Çanakkale Şehitlerimiz başta olmak üzere Sarıkamış Şehitlerimizin, vatan uğrunda canını veren tüm şehitlerimizin ve bu şehit destanlarının yazıldığı tarihi çok iyi okumaya ve anlamaya davet ediyorum. İnanıyorum ki biz bu ruhu nesilden nesile aktarırsak ülke olarak çok daha güçlü geleceğe çok daha güvenle bakan bir ülke olacağız. Bu törenden, bu programdan ve bu projeden dolayı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza kuruluşlarımıza, kuruluşlarımızdaki gençlerimize hepsine teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sarıkamış'ta canını bu ülke için veren bütün şehitlerimizi, Güneydoğuda bölücü örgütlerle mücadele ederken canını veren bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Biz aslında ülke olarak her zaman uyanık olmak zorundayız, biliyorsunuz yakın zamanda 15 Temmuz'da yine bir bölücü örgüte karşı mücadelemizi verdik ve bundan da başarı ile çıktık. Onun için aynı ruhla inşallah bundan sonra da ülkemizi korumaya kollamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

  • 2 / 1 Kars'ta 'Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak' Etkinliği 0

  • 2 / 2 Kars'ta 'Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak' Etkinliği 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.