KARS Haber Girişi : 07 Mart 2018 22:52

Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın mesaj yayınladı.
Kars Güncel- Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Bugün, kadın haklarının hatırlanması, sorunlarının çözümlenmesi ve kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi açısından oldukça öneme sahip olan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Tarihin her döneminde Türk toplum ve aile yapısında müstesna bir yere sahip olan kadın, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu rolünü üstlenerek, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olmuştur.
 
Dünyanın birçok ülkesinden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen kadınlarımız için Ülkemizde, demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesi ile birlikte kadın hakları konusunda önemli mesafeler alınmıştır. Kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesinden, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine, kız çocuklarımızın eğitiminden, aileyi korumaya kadar kadın hakları konusunda yapılan bu düzenlemelerle kadına karşı “pozitif ayrımcılık” anayasal bir ilke haline gelmiştir.
 
Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile görüldüğü üzere ülkemizde de kadınlar şiddete maruz kalmaktadır. Hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda başta devletimiz ve ilgili kurumlar olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarından bütün bireylere kadar herkese önemli görevler düşmektedir. Kadınlarımızın bu hak mücadelesinde, devletin bütün kurumlarıyla yanlarında olduğunu özellikle belirterek, kadını ikinci sınıf gören geleneksel zihniyetin değişmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. 
 
Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle de yüce İslam dininin kadına, özellikle de annelere verdiği önemi en güzel şekilde göz önüne sermiştir.   
 
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ”nü kutluyorum. Tüm kadınlarımıza sağlık, esenlik, aile yuvalarında huzur ve mutluluklar diliyor, en içten muhabbetlerimle, saygılarımla selamlıyorum. 

Başkan Karaçanta’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleri olduklarını belirtti.


8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “8 Mart tarihleri, her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün vesilesi ile tüm kadınların karşılaşmış oldukları zorluklar ve çözüm yolları küresel çapta tartışılmakta, çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve daha huzurlu, daha güvenli bir dünyanın kurulması amacıyla gayret edilmektedir” dedi.
Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü  olduğunu ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, özetle şunları söyledi:
“Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Şefkat ve merhametle dolu olan kadınlarımızın yürekleri sayesinde geleceğimizin ve ülkemizin daha da gelişerek, emin ellerde olacağını biz çok iyi biliyoruz. Biz tarih boyunca ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ fikrindeki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk kadınının, Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Prof. Dr. Sami ÖZCAN’ın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Tarih boyunca her dönemde ve hayatın her aşamasında aydınlık ve gelişmiş toplumun oluşmasında kadınlar, aile kurumunda olsun, iş yaşamında olsun fedakarca görev üstlenmektedirler. Bu süreçte üstün çabalarıyla, başarılarıyla öncü ve örnek olan kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en içten dileklerimle kutlarım.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı
"Hayatımızın her alanında varlıklarıyla onurlandığımız, ülkemizi geleceğe taşıyacak milli ve manevi değerlere bağlı nesilleri yetiştiren kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Medeniyetimizin inşasında en az erkekler kadar kadınlarımızın da rolü ve emeği çok büyüktür. Biz tarih boyunca “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” anlayışındaki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, kadını her zaman baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir geleneğin temsilcileriyiz. Gerek inancımızda, gerek gelenek ve göreneklerimizde saygın bir yeri bulunan kadınlarımızın sosyal ve siyasal hayatta daha ileri konumlarda yer almalarının müspet sonuçları yetiştirdikleri nesillere de aksedecek ve aziz milletimiz muasır medeniyet yolunda emin adımlarla yürüyecektir.  Toplum yapımızı şekillendiren, fedakârlığın timsali olan başta Kars’lı kadınlarımız olmak üzere, bütün kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü içtenlikle kutlarken, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren tüm annelerimizi ve kadınlarımızı en kalbi duygularla selamlıyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.