KARS Haber Girişi : 21 Aralık 2023 21:38

Kars'ta 700 Konutun Doğalgazı Kesildi!

Kars'ta 700 Konutun Doğalgazı Kesildi!

Kars'ta 700 Konutun Doğalgazı Kesildi!

Kars’ta Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde yaşanan doğalgaz sorunu uzun süredir her yıl olduğu gibi bu yıl da yeniden gündemde.

Kış mevsimiyle birlikte dondurucu soğukların etkili olduğu Kars’ta Bayrampaşa ve Atatürk Mahallerinde merkezi sistemin kullanıldığı konutlarda yaşayan bazı vatandaşların borçlarını ödeyememesi nedeniyle 700 konutun doğal gazı kesildi.

Eksi derecelerde seyreden hava koşullarında büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar akşam saatlerinde mahallede ateş yakarak hem ısındı hem de yetkililerden duruma çözüm bulmalarını istedi.

Vatandaşların mağduriyetini CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp de gündemine taşıdı. Alp, “BOTAŞ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum; zemheri ayında, Aralık soğuğunda yaşlılarımız, hastalarımız var. Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesinde 700 konutun doğalgazını açın” çağrısında bulundu.

BOTAŞ ve Enerji Bakanlığı’ndan doğal gazın açılmasını isteyen Alp, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şu an TBMM'de 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Ben de Kars milletvekili olarak bütçeyi başından sonuna takip etmeye gayret ediyorum. 11 trilyonun üzerinde bir bütçe büyüklüğü var. Fakat Kars’ta Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde 700 konutun doğal gazı maalesef kesik. Devlet vatandaşını soğukta bırakamaz. BOTAŞ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum; zemheri ayında, aralık soğuğunda yaşlılarımız, hastalarımız var. Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesi’nde 700 konutun doğal gazını açın”