KARS Haber Girişi : 05 Şubat 2021 20:53

Kars'ta 56 Saatlik Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı

Kars'ta 56 Saatlik Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başladı
Türkiye genelinde 21:00'da uygulamaya başlanan sokağa çıkma kısıtlaması 8 Şubat pazartesi günü 05:00'da sona erecek.

Kars Güncel- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması 21:00'da Türkiye genelinde başladı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilen kısıtlamalar vaka ve vefat sayılarında ki düşüşe bağlı olarak esnetilebileceği yönünde bilgiler kamuoyunda konuşulurken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamalarda; "Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Vaka sayısının yeniden artışa geçmesi daha fazla dikkatli davranmamızı gerektirmektedir. Hareketliliği artıracak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü ortamdan uzak duralım. Kapalı ve kalabalık yerlerden özellikle kaçınalım." dedi.

Bu akşam 21:00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması 8 Şubat Pazartesi günü 05:00'da sona erecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından kısıtlamalar hakkında tüm merak edilen sorular ve cevapları yayınlandı. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.