KARS Haber Girişi : 29 Ekim 2019 20:27

Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Kars'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Kars Güncel-Kutlama programları kapsamında ilk olarak 28 Ekim 2019 Pazartesi günü Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Türker Öksüz,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak tarafından çelenk sunumu akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

29 Ekim 2019 Salı günü saat 09.30’ da Vali Türker Öksüz’ün Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından kutlama töreni; Vali  Öksüz,  Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak’ın halkı selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başladı.

Kutlama töreni; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kars Milletvekilleri 65 Dönem UDH Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajlarının okunmasının ardından Vali Türker Öksüz’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Tören; Vali Türker Öksüz’ün ilimiz öğrencileri tarafından Barış Pınarı Harekâtına katılan askerlerimize sunulmak üzere hazırlanan mektubun okunması ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut’a teslim etmesinin ardından şiirlerin okunması, âşıklar dinletisi ile devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören;  Kafkas Üniversitesi Konservatuar Bölümü ve Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik sunumu, Kafkas ve Mahalli Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve resmigeçit töreni ile sona erdi.

Törenlere; Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boçnak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Adalet Komisyon Başkanı Şemsettin Dereli, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Baro Başkanı İbrahim Baştimar, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Vali Yardımcıları Tahsin Aksu, Mehmet Zahid Doğu, İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Türker Öksüz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında son olarak Kars Öğretmenevinde Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni düzenledi.

Vali Öksüz burada yaptığı konuşmada; "Bugün, tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurduğu gözümüzün nuru cumhuriyetimizin 96’ncı kuruluş yıldönümü.

Bu anlamlı gün vesilesi ile öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükran duygularımla yâd ediyorum.

Yüce milletimizin bu haklı onur gününde sizlerle birlikte olmaktan, bu günü sizlerle birlikte kutlamaktan duyduğum gurur ve memnuniyetimi ifade ediyor, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.

Millet olarak yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun, daim olsun, ilelebet yaşasın.

Saygıdeğer Karslı hemşehrilerim,

İktidarın millete ait olduğunu ifade eden cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan 96 yıl önce bugün “hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ülküsü doğrultusunda ilan edilmiştir.

O günden bugüne gücünü halktan alan cumhuriyetimiz; aziz milletimizin tabiatına ve geleneklerine en uygun, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan, erdemli insanlar yetiştiren, yeni ve sağlam esaslarıyla Türk milletini istikbal yolunda hızla ilerleten, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, birlik-beraberlikten, bağımsızlık ve hürriyetten asla taviz vermeyen, çağdaş dünyada hak ettiği onurlu yeri alma kararlılığını tüm dünyaya gösteren çağdaş bir yönetim şekli olmuştur.

İnanıyorum ki aziz milletimizin her bir ferdi, milletimizin küllerinden yeniden doğduğu bu özel günü büyük bir coşku ile idrak etmekte ve en samimi duygularla kutlamaktadır.

Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla, irfanla, tırnaklarımızla kazıyarak, ilmek ilmek işleyerek kurduğumuz cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta; cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  dünden bugüne şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.

Büyük Türk milletinin ve siz Karslı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı candan kutluyor, dünya durdukça bu bayramların yepyeni ufuklarla ve yepyeni umutlarla sürüp gitmesini temenni ediyorum. Nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum." dedi. 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.