KARS Haber Girişi : 23 Nisan 2018 11:39

Kars'ta 23 Nisan Bayramı Kutlandı

Kars'ta 23 Nisan Bayramı Kutlandı
Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.
Kars Güncel-Kars'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.
Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen program Atatürk Anıtı çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla  başladı. 
Programda atletizm yarışmasında dereceye giren sporculara ödüllerinin Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Turan İnan ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından verilmesinin ardından öğrenciler tarafından 23 Nisan konulu şiirler okundu.

Kafkas Halk Oyunları ve Mahalli Halk Oyunları ekiplerinin sunduğu halay gösterisi renkli görüntülere sahne olurken törende askeri ve polis kıyafetleri giyen çocuklar da ilgi odağı oldu. Halk Oyunları ekibi, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile bazı il protokolünü halaya kaldırdı. Vali Doğan ve bazı il protokolü ile çocuklar halaya eşlik ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na katılan vatandaşlarında katıldığı halaylarla,  23 Nisan Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Özel Çocuklardan Zeybek Gösterisi
Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Rehabilitasyon Merkezlerinde öğrenim gören down sendromlu çocukların sergilediği Zeybek gösterisi izleyenlerden büyük beğeni toplarken, diğer okul öğrencilerininde sergilediği özel gösteriler izleyenler tarafından sık sık alkış aldı.

Programa Kars Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülizar Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Turan İnan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nazif Yücel, Adalet Komisyonu Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın ve okul öğrencileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haberin Videosu

Foto Galeri

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.